Saturday, June 8, 2013

Dia Ni Menangis Pun Gojessss!!

Assalamualaikum! 
Sabtu sudaaaaahhh...Selamat kembali ke sekolah buat adik-adik yang akan bersekolah esok! Mesti korang tengah celapak iron uniform, kapur kasut, susun jadual, SIAPKAN HOMEWORK kan?? Hahhaha! Jangan sampai cikgu korang transform jadi singa sudaaahhhh! 


Aku? Baru siap tanda kertas! Kah3x! 
Aku pun lebih kurang sama saja dengan budak-budak. Awal-awal cuti tak dak maknanya aku nak tanda. Aku bawak balik sebeban kertas peksa dengan azam yang menggunung. Sekali bila aku dah lepak kat rumah, aku sila panggung depan tv, sambil mengunyah! (buruk perangai! Sila jangan ikut!) Ni dah dekat nak bukak sekolah, mula la aku pun celapak, selak file sana, selak file sini! Hohoho! 


Even aku sibuk belek file sana sini, tapi aku tak pernah stop dengan internet. Top ranking browser aku sekarang bukan fb lagi dah.. tapi ni haaa...


*

*

*

*

*

*


marinetraffic.com 

setiap hari aku dok bukak benda alah ni..trace location Mr.Illiana. 


Sekarang ni aku tengah tengok cerita kat tv3 ni, sambil-sambil tanda kertas PBS pulak. Aku tengah sedaya upaya mengalihkan serabut minda aku ni pada kerja-kerja aku. Aku tak tau la orang lain macam mana, tapi kalau aku, if there any question mark, aku memang perlu jawapan dengan segera. Kalau tak, aku rasa kind of tenaga berlebihan dalam badan aku, and aku tak tau nak salurkan kat mana tenaga berlebihan aku tu. Dulu sebelum aku preggy, aku akan keluar joging sampai aku rasa kaki aku nak cramp. Then, aku balik mandi and tido. Tapi sekarang tak boleh la kan..Aku cubala control, tak mau sampai sesak dada aku memikirkan question mark tu. 


Aku tak tau macam mana perempuan lain handle question mark dalam hidup diorang. Tapi bagi aku, aku boleh cool as long as ada explanation untuk question mark aku. And aku mohonnnnn sangat-sangat bagilah aku jawapan yang logik untuk question mark aku. 


okkk..aku rasa aku dah merapu merabannn lebih daripada had ni..I've to stop..minum susu, tulis jurnal hijau. eh, by the way, aku suka la Shira (yg jadi ummi dalam cerekarama mlm ni), dia menangis pun gojesss! kalau aku menangis...gojesssss?????! haraaaaammmmmmm!! 



*update daddy dalam jurnal hijau



Sekian~babai
I could not ask for more

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...