Sunday, June 9, 2013

9 Bulan Detik Manis Bersamamu..

Assalamualaikum! 
Esok Isnin!
Mesti aku dilanda "biru isnin". 
Tapi tak pa, esok kelas aku cuma ada 3 waktu saja..

Terima kasih!
Jiran sebelah. 
Walaupun aku dah masak, tapi sampai jugak lauk and nasik untuk aku. 
Walaupun tak berapa nak ada selera..
Tapi demi this little caliph, 
Aku tau aku kena makan! 
Aku kena bagi little caliph sihat! Cergas! Cerdas! 

Kini,
Baru aku tau..
Seksanya umi mengandungkan aku dulu..
Masa tu umi masih study kat USM..
Kata umi, dulu umi berjalan sana sini..
Mana ada pengangkutan..
Umi jauh dari abah..
Tapi umi tetap kuat.
Demi aku yang ada dalam perut umi..

Sekarang..
Tiba giliran aku..
Tapi hidup aku tak seperit umi..
Aku ada kenderaan untuk pergi kerja..
Aku ada kemudahan..
Kesakitan itu biasa..
Aku tetap akan kuat untuk little caliph..

My dear little caliph..
You are the proof of daddy and mummy's love..
You're the reason why I'm so strong..
Semoga dikau akan jadi saham kami ke Jannah..
We love you little caliph! 




Detik indah ibu dan anak. 

*update daddy dalam jurnal hijau


Sekian~babai
I could not ask for more

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...