Tuesday, May 14, 2013

Dugaan

Assalamualaikum. 


Tadi aku surf internet sambil-sambil detect kat mana Mr.Illiana punya current location. Then, aku terscroll satu blog ni. Kalau korang nak baca, korang boleh click sini Masa aku baca entry tu, hati aku terdetik, kuatnya ujian Allah untuk ibu muda ni. Aku yang bakal menjadi ibu ni sangat paham dengan apa yang ibu muda ni alami. 9 bulan 10 hari bersama si kecil dalam perut, berkongsi suka dan duka. Bila sampai masa shopping tersangatlah excited, pilih baju, pilih kelambu, baby cot and so on, menahan kesakitan melahirkan, dan kemudiannya masa yang Allah izinkan untuk membelai si kecil tu hanya sedetik cuma. Allahurabbi..! 


Buat ibu muda tersebut, InsyaAllah, Aqil akan menanti kalian di syurga. Kita selalu sebut "sabar..sabar..sabar.." tapi kita belum tentu mampu bersabar kalau kita diuji benda yang sama. Aku doakan ibu muda ni tabah menghadapi segalanya, dan semoga Allah akan gantikan kesedihan beliau dengan kegembiraan biarpun secubit cuma. 


*******

Update untuk daddy!
Baby is in good condition. Active seperti biasa. Mummy a little bit tired today and as usual, mummy's weight is getting ***** (sambil jerittttt!) and mummy still don't know how to control and maintain the weight. Do care daddy, we love you much, and we'll always pray for you. 

*Indian Ocean!



Sekian~babai
I could not ask for more




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...