Sunday, May 12, 2013

Diary Separuh Jiwaku Pergi (2)


Assalamualaikum
2 hari menenangkan diri di umah abah umi and hopefully mampu kembali dengan senyuman nak teruskan pekerjaan sehari-harian. Semalam aku heret lagi adik bujang aku and si kenit berjimba-jimba sambil riki barang2 baby yang aku tak tau sampai bila baru aku rasa nak cukup. Hohoho..!


Situasi : dalam kereta
Si kenit : kakak, adik nak dok depan dengan kakak.
Aku : ok..boleh..
Si kenit : Mak (pengasuh dia) kata dalam perut kakak ada baby.
Aku : betul la tu, adik nak rasa?
Si kenit : hehehhe…(sambil sandar kat perut aku, mungkin dia lupa perut kakak dia ni dh maju ke depan) Ehhhhh…apa ni kakak? (bila baby aku bergerak)

Dan kemudian, aku and adik bujang gelakkk tak hengaaattt punya dalam kereta!

Situasi : dalam bilik sambil kemas baju
Si kenit : kakak, ni baju sapa?
Aku : baju abg zizi (Mr.Illiana)
Si kenit : abg zizi p mana?
Aku : abg zizi keja..carik duit macam abah.
Si kenit : tapi abah xkeja lama-lama pun? Abg zizi keja lama.
Aku : (adehhhh!! Apa aku nak jawab) Abg zizi keja jauh, abah keja dekat.
Si kenit : lambat lagi la abg zizi balik?
Aku : lambat lagi…. (sambil control perasaan)


Si kenit aku ni memang kadang-kadang soalan dia buat aku speechless and bergelut dengan emosi sendiri. Semalam masa on the way nak balik, ada lagu  Ajari Aku – Anuar Zain kat radio, Si kenit ni pun terus sengih. “Lagu abg zizi tepon kakak”. See!! Si kenit ni tersangatla alert! Sampai kadang-kadang lepas melayan and menjawab semua soalan dia, aku lari masuk bilik kejap and tenangkan perasaan.



Update for daddy :
Baby is in good condition. Active as usual. And still moving around at night when mummy is ready to sleep.  (maybe waiting for daddy’s phone call). But when I said, daddy is on the ship and daddy still cannot be reached, barulah baby diam and sleep. Sometimes, mummy has to cover with daddy’s shirt, so that baby will sleep tight. Take care daddy, we miss you sooo much!


Walaupun aku tau no phone Mr.Illiana memang takkan dapat dihubungi, tapi aku tetap buat cubaan setiap malam, kot2 aku bernasib baik, talian dapat ditembusi. Tapi last-last, aku yang meleleh sorang diri.






berjaya detect position daddy today! 



Sekian~babai
I could not ask for more


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...