Sunday, July 8, 2012

Aku rasa aku pelik!

Assalamualaikum!
Holla!

2 hari lepas aku terima satu message yang macam biasa, tanya aku kenapa aku dah sangat jarang update blog, and tanya kenapa aku kalau update bab-bab B2B ni, aku tak cakap pasal preparation aku nak kawen.
Ouchh! Terharu bila ada yang concern. (Ahakz! Kau igt kau fofular?!) Aku ni bukanlah tak nak update pasal preparation aku nak kawen, tapi aku tak buat gempak2 pun, and yang paling penting, aku tak de buat ape2 lagi pun melainkan tempah baju. (Wiken ni aku g fitting baju! Excited! Jangan ada org bagi aku keja overtime sudaaah wiken ni!) Sampaikan bila mentor aku Jeff tanya "how's your preparation?" And bila aku jawab "I didn't do anything yet". Dia pandang aku semacam, pastu dia lecture aku cakap kalau kat oversea, diorang akan plan bertahun2 awal. Aku no comment bab ni.

Lately, aku perasan perubahan diri aku. Aku cepat sensitif, cepat terasa hati, cepat nak marah, cepat give up. Pendek kata segala mak nenek cepat tu aku ada, kecuali cepat siapkan kerja, aku tak dak! Aku pun tak tau kenapa aku jadi macam ni. Aku akan cepat nak terasa bila aku called umi nak share rasa aku, umi tengah bz. Hari tu, ada sikit masalah pasal cadar aku, umi tegur through phone call, lepas letak phone tu, trs aku menangis! Demmm!! What happend to me?!

Lately jugak aku tak boleh dengar bunyi yang sangat kuat. Such as, aku tengah buat keja, ada anjing jiran aku dok menyalak sahut menyahut, automatic aku rasa darah naik sampai kepala and nak campak semua barang kat anjing tu. Same goes waktu aku tengah tido. Anjing tu menyalak 3pagi aku boleh terjaga and susah nak tido. (Skrg pun anjing tu tengah menyalak)

Aku tengok orang lain nak kawen mudah je, happy je..kenapa aku macam orang tak betul ni? Stress sangat ke aku ni? Haih!

Currently aku kat rumah sewa, tengah siapkan kerja yang bersepah2. Aku baru siapkan kerja orang. Baikkan aku? "Kita bagi Liana la sebab depa kata Liana dah biasa buat benda ni tahun lepas". Dah aku je yang try buat, memanglah aku biasa atau dalam erti kata lain, aku terer! Hahaha!
Ok, aku nak sambung kerja aku balik. aku stop jap tadi sebab anjing gilaa tu dok menyalak. Stressssssss!!


Sekian~babai~
I could not ask for more
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2 comments:

cryclown said...

bulan 12 ni aku kenduri..hehehe

Illiana Hidayah said...

ko lmbt lagi..meh kenduri aku dulu..bulan 8! hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...