Sunday, May 6, 2012

Pernah tak korang terfikir nak kembali ke zaman kanak-kanak?

Lately, aku makin kerap rasa nak kembali ke zaman kanak-kanak, even kwn2 aku ada yg dah dpt anak, ada yg on the way nak dapat anak..

Kenapa?
Sebab zaman kanak-kanak zaman yg paling indah. Bila kau sakit, kau nangis, lepas kau nangis, kau boleh bergembira balik, kau mampu lupakan kesedihan and kesakitan kau tu.

Tapi sekarang, cuba kau flash kejap, bila kau sakit, kau nangis, lepas tu kau kembali senyum, kau boleh lupa tak kesakitan kau tu? Mesti tak kan? Walau sekuat mana pun kau cuba, and selebar mana pun senyuman yg kau ukir, kau tetap tak mampu nak padamkan kesakitan kau.

That's why, kalau mampu putarkan masa, aku nak jadi kanak-kanak riang, biarlah kadang2 aku kena rotan dengan abah or umi sebab nakal, tapi aku mampu senyum and lupa semuanya pasal tu.


*bukan niat aku..maafkan aku.



Sekian~babai
I could not ask for more
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

1 comment:

gEe said...

btol tu.. zmn kanak2 lbih ceria.. xde mslah.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...