Thursday, April 19, 2012

Garang Di Mata

Holla guys! 
Hari ni baru aku teringat satu kisah yang menjawab kepada persoalan aku selama ni.. 
Aku selalu wonder kenapa bila aku tengok orang, mesti orang tu akan respon "janganlah tengok camtu weh". And bila aku lalu nak masuk kelas aku, and aku nampak kanak-kanak yang tengah buat tak tentu arah, aku tak payah jerit kuat-kuat, aku just stand and stare, kanak-kanak tu akan back to their place, and quite. hahah! 

Last week, aku tumpangkan cousin abah aku sama-sama balik Gerik, anak bujang dia sorang ni petah jugaklah bercakap, so dia dah pecahkan rahsia. 

Boy : k.yana, k.yana ni garang tak kat sekolah? 
Aku : garang...kalau tak garang budak-budak tak siap kerja. 
Boy : k.yana memang garang pun. 
Aku : yaka..? garang kat mana? 
Boy : kat mata. 
Aku : haaa?? kat mata? 
Boy : yala, k.yana kalau tengok orang tu, takutla.. 
Aku : hahahahahha! 




garang sangat ke mata aku ni???


So, barulah aku tau yang aset "kegarangan" aku adalah kat mata. Aku pun tak tau mata aku ni warisan sapa, abah aku ke umi aku. Tapi mungkin abah lah kot, sebab abah aku garang. Tapi kalau abah aku senyum, cairrrr beb! Sampai cikgu sekolah adik aku berkenan kat abah aku.. hahaha..



sekian~babai
I could not ask for more


2 comments:

Miss Sunshine said...

mata yg garang adalah senjata berharga.. hehe.. =)

Illiana Hidayah said...

heheh...senjata..awwww...i likee!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...