Friday, February 10, 2012

3in1 make me feel like HEAVEN!

Anak..
jiwanya muda..
terkadang langkahnya sumbang..
terkadang hatinya umpama lalang...

Kerana itu..
wujud di situ ibu bapa..
sebagai orang yang lebih tua..
membimbing serta membetulkan..
segalanya..

Abah..
tindakanmu terkadang mewujudkan prasangka..
bahawa kasihmu secubit cuma..
namun..jika diselami..
pasti menyedari..
kasihmu menggunung tinggi..

Umi..
dua tanganmu ajaib...
pelukanmu menyembuh duka..
ciumanmu mengubat lara..
membuatkan aku mampu mengatasi segalanya..

Terima kasih Abah, Umi..
Tanpa kasih sayang kalian..
Aku tak mungkin di sini..
Mengorak langkah demi langkah..
Mengecap bahagia demi bahagia..
Mengukir senyuman demi senyuman..

Tuhan..
Rahmati mereka dalam lembayung rahmatMU..
Kasihani mereka dalam maghfirahMU..
Izinkan mereka terus menemaniku..
dan..
Izinkan juga aku untuk terus berbakti hingga ke akhir hayat usiaku..


********** 

and this one is for beloved fiancee.

video
I promise I won't turn around and let you down. Thanks for love. 
Happy birthday sweetheart. 

************

eh? apesal sebut fiancee kat atas tu ek? 
nah! amik gambar ni diam-diam ye.. hehehhe... 


dua tanganmu ajaib, pelukanmu tetap hangat. 

yang tadi umi, ini pulak bakal mak.. heheh...
Jutaan kesyukaran ke hadrat Allah, dengan keizinanNYA dapat sempurnakan majlis yang serba ringkas, umi abah, adik-adik and family kedua belah pihak yang aku tau memang tak tidur malam (siap demam lagi, adik aku and bakal kak ipar), thank you very much. not forgetting thanks for those yang attend my engagement last Sunday, friends : Pn. Yati, Lala and Elly (yang selalu sangat buat surprise), nadiah and her sis, kawan-kawan aku and Mr.Illiana yang merangkap cameramen, thanks very much.


Bulan february tahun ni sangat colourful, mula-mula dengan birthday abah, then engagement, sambung pulak dengan birthday Mr.Illiana, and will be my birthday soon. Thank you Allah..


I love you all so much! 


sekian~babai
I could not ask for more

4 comments:

Miss Sunshine said...

tahniah...
selamat menempuhi alam pertunangan...
bila akadnya..?
semoga semua urusan berjalan dengan lancar.. ^_^

Illiana Hidayah said...

Miss Sunshine : thanx dear..insyaAllah tahun ni jugak...amin.. :)

ReDiculousLy said...

congrat yana...teruskan bahagia....;)

Illiana Hidayah said...

Red : thanx beb!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...