Tuesday, December 27, 2011

Perasaan Apakah Ini???

Konflik! 
memang tak pernah jemu menduga..
kejap-kejap dia jengah..
main "cilu cak" dengan kau..
kejap-kejap dia jengah..
main "hide and seek" dengan kau..
nanti lain time dia datang,
dia main "polis tantri" (police and thief) pulakk..

Bahagia pulak..
macam daun semalu..
sekali kena sentuh,
terus dia kuncup..
kau tercongokla depan tu..
untuk tunggu daun semalu tu kembang balik..

Tapi tula kan resam dunia..
kalau tak banyak konflik..
rasa macam bosan pulak hidup..
macam makan kari tak letak garam..
atau minum kopi o tanpa gula..

Benda apa yang aku lalutkan ni..?? 
Ye..
Jawapan yang tepat! 
Bila kelenjar keluarkan hormon yang tak stabil..
Maka otak yang waras pun mula jadi blur-blur. 

Lagi 1 soalan, 
"orang yang baik ni selalu diujikah?" 
Kenapa aku cakap macam tu?? 
Cuba kau tengok cerita Tentang Dhia, tak habis-habis la si Dhia ni kena uji..lepas satu, satu.. yang syoknya pulak, mak mertua Dhia yang kejam tu boleh pulak berjaya melepasi segala halangan dalam nak buat jahat? 

off topic kejap ek.. 
Gadis...korang pas tengok cerita Dhia ni, rasa takut tak nak kahwin?? hahaha.. 






*dah selesai meeting pengurusan sekolah, daripada 29 waktu seminggu, dapat ajar PJ sejam, PK setengah jam, the rest are ENGLISH! tahniah kepada aku! merangkap padan muka aku! 


sekian~babai
I could not ask for more

2 comments:

padle said...

ape yang menarik sangat pasal tentang dhia ni?aku xsempat nak folo ar cite ni....

Illiana Hidayah said...

padle : bagi aku, cite ni "panass" sket sebab asyik nak dengkiii je.. huh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...