Tuesday, November 1, 2011

Fakta :: Masa Manulis Bagi Kanak-kanak

Assalamualaikum~
Hello peeps!

nampak gaya macam sangat lama dah tak menghapdate, bukan apa..biasalah dah nak dekat hujung tahun, kerja yang bersepah-sepah dengan kursus mengkursus lagi, bunyik macam nak stress je kan? tapi so far, I have a very superb listener, so that, I can release my stress, woaahh!

okk, saya tengah mengkursuskan diri pasal KSSR Pend. Kesihatan, and ada 1 benda yang Jurulatih Utama tu share yang saya rasa sangat menarik, maka marilah kita sama-sama tambah ilmu ye?

sebelum tu, 1 soalan :
kalau korang ni bukan seorang cikgu : korang pernah tak masa zaman-zaman seklah dulu, kena denda tulis "Saya tidak akan malas lagi" (atau yang sama waktu dengannya) sampai beratus-ratus kali?

and, kalau korang sebagai seorang cikgu : pernah tak korang denda anak-anak murid korang "Saya tidak akan malas lagi" (atau yang seumpamanya dengannya) beratus-ratus kali?

frankly said, saya tak pernah denda budak saya macam ni lagi sebab saya lebih suka tarik bahagian "sideburn" diorang, sakit oooooo!

kalau korang jawab "YA" untuk soalan saya, maka mari kita teroka 1 fakta baru~


(sumber : JU Daerah Hulu Perak)

agaknya macam mana ek tulang kanak-kanak tu bila didenda tulis sampai berjam-jam?
tapi kan, bila kita rasa geram mesti kita nak denda macam ni nak elakkan dari diri kita sentuh fizikal budak, sebab bila kita sentuh fizikal budak, silap haribulan kena saman kan?

sekian~babai
I could not ask for more

2 comments:

cryclown said...

anak anak sekarang tekan keyborad, picit mouse, tolak konsol 24/7 buleh pulak? dunia!

Illiana Hidayah said...

cryclown : hahahha...biasela...anak2 skrg kan dh makin kurang ketahanan..sebab makan fasfud..wakakak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...