Wednesday, September 14, 2011

Dulu Tak Suka, Sekarang Dah Rasa Suka Pulakk!!

tadi tengah melayan Kasih Alia.. sape tengok? angkat tangan!
alaa...yang si Fida pencarian Pantene Siti Nurhaliza tu... ahaa..tapi bukanlah nak cakap pasal Si Fida yang kononnya tengah mengenali isi hati budi dengan si Mamat Sepah tu kan..ehhh...i myself wonder, sejak bila Marche Ou Creve ni tempat gosip artis ek????
ok2..back to the topic, saya tengok Kasih Alia tu tadi part yang si Fazril tu tunggu Alia depan umah dia sambil pegang bunga, tiba2 dalam hati berdetik, terdetik, mendetik.. "macam best jek dapat bunga?"

dulu kan, masa zaman2 saya ni boyish sikit, (read : sikit je, tak banyak okk! muahahha), masa tu saya rasa bila dapat bunga ni kind of wasting money, sebabnya bunga tu akan layu, jadi camna nak simpan sampai bila-bila..and by that time member-member sekeliling saya pun jenis tak minat bunga jugak, so masa tu saya tak amik port langsung pasal bunga ni..

tapi kan, masa saya masuk zaman kampus, one of my bestie ni dapatlah bunga from enchek boyfren dia, and yang paling sweettttt..dia simpan bunga tu elok-elok and cantik even bunga tu dah bertukar kaler..

tapi masa tu saya tak terbukak hati lagi pasal bunga ni, until one day, saya bawak budak kenit pegi playground - nak kasi can umi tanda kertas peksa, dia jalan pusing-pusing and then dia petik 1 bunga raya pastu dia berlari-lari datang kat saya bagi bunga tu with a kiss! siap pesan lagi "impan! (simpan)" hahahha..terharuuu okkk!

pastu ada jugak orang cakap, girls yang dapat bunga ni kena pandai paham maksud yang nak disampaikan oleh pemberi, like ~

red roses : he/she loves you damn much and wanna spent the whole life with you

yellow roses : he/she want you to be his/her friend, or it means jelousy

white roses : pure love!

pink roses : you're his/her first love!

pastu ade pulak yang cakap bilangan kuntum roses tu pun ada makna jugak, like 3 roses means I LOVE YOU..gamaknya kalau dapat bunga yang campur-campur kaler, maknanya apa pulak ek?


oke! bunga ni sangat cantik! macam bunga yang si Alia dapat from Fazril tadi!
(credit to google.com)

sekian~babai
I could not ask for more

3 comments:

cryclown said...

hahaha..aku lagi suka dapat makan makan...

2 y bgtau tang warna tu leh caya ker? fremason je sume tu..hahahaha...

Impian Ku said...

Lau dpt picture bunga je cmneLak tu..hahahaha...so sweet lau dpt bunga ni..;D

Illiana Hidayah said...

cryclown : hahha...aku tau...ko memang bab makanan jek...bab maksud tu aku pon tak tau sebab aku tak pernah dapat pon bunge2 ni...hahahah...

Impianku : hahaha..ntahlah tha..yana xpnh dapat even a pic~muahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...