Tuesday, August 2, 2011

Easy Way To Run An English Class!

Assalamualaikum!
amacam hari kedua puasa??? hehehe...
anak-anak murid saya masa 1st day puasa, pakat dah terkulai layu dah time saya masuk (12.00-1300) hahah..nak tergelak pun ada..

so, today..bagi mengelakkan kanak-kanak ni terus terkulai layu, saya decided ubah sikit p&p saya di waktu2 hujung ni..kalau year 2 punya topic ada pasal The Animal World, so they need to know about the wild and tame animals and the sounds as well..

maka...
lepas saya aplikasikan teknik2 yang Mr.Jeff ajar.. saya pun buatlah fun time sket..~hehehe...



me, myself and I yang kadang2 nak marah pun tak jadik kat budak2 ni..hahah...


see~kalau bab nyanyi ni memang diorang la no 1.. siap berdiri2 lagi padahal saya tak suruh berdiri pun, ketuk meja as the music background.. hahah

another pic of them~my 2 cemerlang's kids!
so, saya attached video ni untuk tatapan semua.. haha..
and the lyric is like dis ~

the cat on the farm says,
mew mew mew,
mew mew mew,
mew mew mew,
the cat on the farm says,
mew mew mew,
early in the morning!

so, for the animals, you just need to change the animal and the sound that it make..
for example :
bird - chirp,
cow - moo
hen - cluck
duck - quack
horse - neigh

nah tengok video dulu..


video

hehehe...dahhh..itu saja..
out yourself on the kid's chair..! so that you'll always be ceative! gud luck!

sekian~babai
I could not ask for more

4 comments:

cryclown said...

maka, aku punya lptop takdak sound..memang betul2 kne tengok saja..hahah

Impian Ku said...

seronok nyeee...cikgu ajau sy bi ye..(^_^)~~

padle said...

sronok lak tgk budak2 ni..rase cam nak balik ke skolah rendah lak....^^

Illiana Hidayah said...

cryclown : ahahha..rugi ah ko...happening oooo video ni...wakakka!

Impianku : hahah...org melakau sudaahh... ye..nnt ckgu ajau ye...nghehehhe...

padle : tula..kembali ke zaman kanak2 boleh buat sesuka hati..! heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...