Tuesday, July 12, 2011

Pikat Kembali Hati Pasanganmu..Kata2 Itu Satu Doa!

Assalamualaikum!
Hye guys~

dah makan?
ek? belum?
asal?
tak lalu? gaduh ek?

okk..let me share you one thing about gaduh dalam kapel ni..
ini hasil bacaan saya dalam majalah solusi yang the latest issue, kalau tak silap volume 32..

gaduh dalam 1 perhubungan is a normal thing, sebab dengan gaduh tu kau akan lebih memahami sikap sebenar pasangan kau.. let say masa awal2 kapel kemain lagik, "i simple ja.." dah sampai beberapa tahun kapel, merajuk sket, kau kena bagi hadiah mahal2 nak pujuk..! tu bukan "simple" ye tuan2 dan puan2..! (Mr.Illiana, sila jangan gelak!)

dalam apa yang saya baca tu dia tekankan dalam hubungan husband and wife, tapi saya rasa untuk dijadikan teladan dan iktibar adalah tak salah..so, ini huraian dari apa yang saya paham la ek..

lelaki ni satu makhluk tuhan yang memang tak boleh dengar orang perempuan membebel.. let say lah kalau kau datang jumpa kapel kau, tiba2 sampai2 je terus kau kena fire sebab datang lambatlah ape la..of cos masa tu benda yang sepatutnya jadi best akan jadi tak best. masa tu akan mula berputik rasa tak senang and guys akan terfikir "sampai bila habis leteran ini...?"

lepas tu ada pulak penulis tu cakap pasal kata2 itu sebagai satu doa..
let say kau dah tak boleh nak control tahap cemburu kau and then kau lepaskan dengan kata2 "yela..awak sukalah kan dia tu sebab dia cantik.." girls..kalau patploh kali kau ulang benda yang sama, maksudnya kau tengah mendoakan kapel kau jatuh cinta pada dat girl! cuba kau ubah ayat kau tu pada 1 doa supaya si dia diberikan keimanan yang kuat untuk terus bersama dengan kau..

part ni banyak sikit yang contoh penulis tu bagi, dia kata ada yang wife bila membebel, hubby tak larat dengar and keluar lepak mamak, then mula bunyik sound menyound "tu nak pegi jumpa betina tu la tu.." tak mustahil bila kau asyik tembak macam tu, dia akan buat sungguh!

so, girls outside there, jadikan kata2 kita sebagai satu doa untuk kesejahteraan bersama.. andai dia ditakdirkan jodoh yang tertulis untuk anda, berpisahlah antara lautan api, dia tetap akan kembali ke sisimu.. (ini adalah nasihat untuk diri sendiri ye cik Illiana Hidayah..) ouchhh! tiba2 teringat ayat & kata2 yang sangat tajam itu..benar! lelaki akan lebihkan kawan dia dari teman wanitanya! (tiba2 ingatkan diri sendiri...sape suruh??? padan muka akuuu!!!!)




jeles tengok brangelina ni..hehehe..

sekian~babai
I could not ask for more

4 comments:

puteri ain said...

diorang memang sweet gila . jeles oo :(

Illiana Hidayah said...

iyaaaa!!! memang demmm jelesss ooo...bila nak ada laki camni ek? wakakka!

Cik Bucken said...

stuju sgt part "lelaki akan lebihkan kawan dia drpd tmn wanitanye" tu..emm..

Illiana Hidayah said...

wohaaa!!! terbaeekkkk!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...