Thursday, July 7, 2011

Kerunai Randomness~

Assalamualaikum~
Hye guys! sudah baca yasinkah korang malam ni?
memanglah bukan 1 kemestian, tapi apa yang kita tau hari jumaat ialah penghulu segala hari, maka doa yang mudah dimakbulkan ialah doa pada hari jumaat..

so..hari ni saya nak introduce my new english mentor under program english.. even saya ni not an english optionist, tapi since saya ni kena ajar tahun 2, so secara tak langsung saya kena join program ni, seriesly at first, saya rasa sangat beban and stress! mana taknya, dahlah bukan opsyen, pastu nak kena cakap dengan mat salleh pulak..memang jiwa kacau la.. but then bila saya dah get into his workshop, discussion demi discussion, saya ada rasa confident sikit untuk ajar english. 1st time Mr.Jeff ni datang, dia observe dulu p&p saya, then dia datang lagi untuk buat joining teaching, so..hari ni beliau masuk mengajar kelas 2 Cemerlang saya!!!


so, ladies and gentlemen, introducing my mentor - Mr.Jeff Turley in 2 Cemerlang~!
apa yang mengajaibkan, he taught english dalam kelas saya ni without a single malay word! huh! ajaib sungguh! tapi yela, mula2 beliau masuk, and started to talk, budak2 saya ni jenis yang agak "lambat panas", so mula2 tu memang budak2 ni tertoleh2 la kat tecer diorang kat belakang.. but after 10mins, they started giving a very positive response! and yang paling amaze is.. bila...

Mr.Jeff : ok, where is the toilet? can you tell me where is the toilet?

Hafizuddin : turn right, go straight, the toilet is right!

even grammar si hafizuddin tu not really perfect, tapi dari segi respon saya memang sangat tabikkk!!! semua dah mula bagi respon and boleh bertanya each other even without perfect grammar! syukur alhamdulillah~!

ini kelas saya..
memang tak berapa cantik, tapi ini adalah sikit perbahan yang saya buat, saya pasang skirting, saya hias sikit board depan tu..

yang gambar2 kat bawah ni hanyalah gambar hiasan saya nak penuhkan entry kali ni..hehehhe

budak ni nangis sebab takut nak kena amik darah..sekarang ni kes malaria and denggi sedang berleluasa di Gerik especially kat Kg. Pahat..budak ni one of budak Kg. Pahat..menangis di sisi guru kelas dia, cikgu Mawarni~

masa ni pun budak2 kelas saya ada yang menangis, saya ni pulak jenis 1st,2nd and 3rd time bolehlah nak pujuk2, belai2..dah sampai 87x kali saya pujuk tak makan jugak, rasa macam nak lempang je laju2.. ..bila masuk kelas..

saya : awak ni dalam kelas bukan main cakap awak hebat sana sini..tapi nak cucuk sikit kat hujung jari pun menangis!

haaa..kan dah kena sedasss!

dalam kelas saya ni jugak ada one girl yang tersangat, teramat MANJA! kena tegur sikit terus nangis, member amik pemadam sikit nangis! bia dah nangis memang alamatnya tak siaplah keje english saya! ini saya bagi ~

saya : ehhh...awak ni umur 8 tahun ke 8 bulan, sikit2 nak nangis, sikit2 nak nangis, kita ni masuk sekolah nak belajar jadi kuat, bukan cepat nangis! takkan kawan amik pemadam nak nangis??? asal awak tak siap keje tecer awak tak pulak nangis???? (nada ni memang sangat tinggi!! gerammmmmmmmmmm!!!!!)

ni pulak time assembly~


apa yang korang nampak dari gambar ni???
ayam tu ialah bahan bantu ngajar saya.. see! ayam tu tak dak mata kan?
memang pun! saya teringin nak cungkil je mata yang selalu pandang sinis kat saya!
dat time saya tengah ngajar tahun 6 - english, then she came into my class without any greet and dengan pandangan yang sangat sinis
"mana yang lain?"
budak2 jawab "pegi cucuk.."
ape kau ingat aku ni bodoh sangat dengan class control ke??? ape kau ingat kalau aku dalam kelas budak2 aku keluar ikut pintu belakang ke???? teruk sangat ke aku ngajar???
one thing yang Mr.Jeff cakap pasal saya "your car is really sexy" ahahahah


sekian~babai
I could not ask for more

3 comments:

AmOy zEt said...

cakap kat cikgu tuh,,,pujuk budak nages tuh,,,belikan coklat cadbury,,hihihi,,takpon blanje tgok tranforms,,ahahahah~

cryclown said...

woha..aku kiri kanan pegang kayu pembaris..hahaha

Illiana Hidayah said...

amoy : umaaagggaiiii...kopak tecer xyah tgu tengah bulan...ahaahha..

cryclown : wahhh!!!! cikgu displin?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...