Friday, June 17, 2011

Penyakit Kronik Kaum Hawa

Assalamualaikum~!
Hye korang...
dengan ini diisytiharkan bahawa siaran langsung ini dari Gerik si Hulu Perak!! hohohoh...
kenapa tak balik???
nak saya senaraikan berapa alasan??? ngehehhe...
banyak sangat kerja yang nak disetelkan minggu ni since saya asyik keluar je sejak dua tiga menjak ni.., maka kena meng"cover" segalanya balik supaya saya berada di landasan yang betul..

but today, i'm not going to talk about my works, yala..kalau cakap sal keje ni sampai bila pun tak abes kan..so, saya nak cakap pasal penyakit perempuan..yang agak kronik..
C.E.M.B.U.R.U

tipulah kalau saya cakap saya ni jenis yang tak punya perasaan jeles..bila girls ni dah tak dak perasaan jeles means something might be wrong somewhere la kan.. and saya tau penyakit jeles girls ni akan timbulkan rasa tak senang bagi kaum adam.. sebab bagi diorang there's no point to jeles..itu benda biasa..

nowdays lagi banyak medium yang boleh membuatkan penyakit jeles ni menyerang setiap girls.. FACEBOOK!
memang tak dinafikan fb is the medium to reconnect with your old frens, release your tense and so on la, but on the other hand, fb is also a medium which can create an arguement.. 1 contoh ek, bf/gf ko ada approve ex diorang kat fb, cukuplah dengan 1 LIKE kat gambar ex diorang..just imagine apa perasaan korang? itu belum lagi berkomen-komen or berchit chat, dah la sekarang punya chit chat kat fb tu masuk dalam massage kan.. memang terbaeekkkkk! baeeekkk punyaaaa~!
see! dengan hanya 1 LIKE! korang akan tiba2 boleh masam muka even ada yang baru lepas kelua dinner sesama je tadi..bagi yang dah berbulan tak jumpa? ahaa..sundri jawab la ye..

okkk, so ini pada pandangan saya as a girl yang memang ada tahap cemburu yang akan naik turun mengikut situasi...
jeles dalam hidup saya akan terjadi bila ada unsur2 "mesra alam" and pada something yang luar norma.. such as kau bf aku, tapi kau bermesej2 "thanx cyg...muahhh.." kat betina lain..wahh! kau memang mesra alam! kalau bab contoh luar norma tu pulak.. macam ni ek, kau bf aku yang belajar agak jauh dari tempat belajar aku, tiba2 bila mesej tanya "kat mana tu?" "tengah teman Odah beli kasut and baju..dia kata taste kami sama" ewahhhh!!! dah kalau sampai macam tu skali kau punya cara, kau nak assume gf kau tak jeles?? kalau sampai macam tu skali pun gf kau tak jeles, maka jelass she's something wrong..

macam yang semua orang tau, girls ni need a secure feeling, kalau dia rasa tak secure, memang dia akan something wrong..such as balas msj kau pendek2 je ke, tak buat lawak macam selalu or macam2 lagi la..as long as kau boleh bagi dia rasa secure dengan kau, insyaAllah dia takkan rasa cemburu tak tentu pasal.. tapi kalau kau jumpa dengan yang jenis control everythings sampaikan kau kat ofis pon dia nak check..itu no komen la beb..pandai2 la kau handle ek...

ini hasil ciplak dri blog terfaktab
~ When your ex asks if you can still be friends right after a break up its the same thing as having a kidnapper tell you to keep in touch..


sekian~babai
I could not ask for more

8 comments:

cryclown said...

lelaki sm

puteri ain said...

macam mana nk buang perasaan ni ? haha

Illiana Hidayah said...

cryclown : ek? laki pon sama ek..? br aku tau...ahahhaha

puteri ain : xyah buang syg...just control je.. ;)

AmOy zEt said...
This comment has been removed by the author.
AmOy zEt said...

eNtry terbaek dear!~~
walllaaaa~~
siyesly,amoy n boy pon selalu gado coz of FB..hahahah~~~
tp dia lak jenis relax jer,,kita nih org pompuan jer suke emo n jeles sgt!~~,,hihih~but now try to control it!~ =)

Anonymous said...

ni kes cemburu tande syg nih...bahye nih..kene wat starjump 360 degree sblm tido nih...hahaha >_<

-penolong jurulatih kriket penang(cewi x?hohoho)

Cik Bucken said...

anonymous atas ni cam kenallll jehhhh=P
dongar sket cakap article ni, jgn ceterjah2 je =P
btw, setuju sampai kiamat!! heheh

Illiana Hidayah said...

Amoy : hahah...fb mmg kdgkala adalah bala~i pon emo kdg2 tau..hehhee...

pen.jurulatih kriket penang : baiklah..saya akan buat starjump b4 tdo..maka sy blh tdo dgn aman..kuang3x..

cik bucken : aiseh...xkan cik bucken xkenai kot anony atas ni..hehehe..i lebiula..mmg stuju kan~ohyeayyy!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...