Monday, June 13, 2011

Ole-ole Untuk Tecer

Assalamualaikum!
Hye semua..

currently masih dalam mode holiday bluesss..
ohhh mannn! nak masuk mengajar terasa macam ada spirit, tapi bila masuk kelas tahun 1 yang memang "boleh tahan" terus rasa letihhhh! so, lepas dari perhimpunan, ada kerani datang hulur surat pergi kursus kat Suria Beach Resort, Pulau Pangkor! haaaa....sambung cutiiiii! tapi kan, orang2 jpn ni sangat terer, diorang buat kursus from Tuesday to Thursday..means Friday balik kena masuk ngajar...alangkah indahnya kalau dia sambung sampai Fridayyy~ohh lala~ (*even tak de duit tapi still mau berjimba-jimba)

saya : hye children! how are you today?

murid2 : i am fine, thank you~ (dah pandai daah budak2 ni jawab, kalau tak diorang akan jawab "today is Monday"- macam nak luruh jantung saya)

saya : how was your holiday? cuti macam mana? best? (kena translate, kalau tak saya akan cakap dengan dinding)

murid2 : kami p kL, kami p Baling, kami p terengganu

saya : wahh, wonderful because i just stay at my home.. tecer dok umah ja tau.. (translate lagi)

murid H : tecer, kami p terengganu, kami beli dodol kat tecer, nahhh.. (sambil hulur sebungkus dodol yg kecik2 shape tiga segi)

saya : thank you very much ya H.. (seriesss! saya sangat tacing, garang2 dalam kelas pun budak2 ingat jugak time diorang bercuti)

esok budak2 ni kena tinggal lagi sebab tecer kena outstation..

saya : so, ini task untuk awak when tecer is not around, Friday tecer balik tecer nak check okk..

murid : tecer ni selalu keja kat luaq, keja kat dalam sekolah saja tak boleh ka?

saya : (......speechless.......)


sekian~babai
I could not ask for more

3 comments:

cryclown said...

kami g jalan2 cikgu.. tak p..tapi g.. sama ka?

padle said...

untung lah dapat jenjalan...kmslm kat anak2 murid ye..^_^

cikgu ikwan said...

get ready...PPD nk datang..kehkehkeh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...