Thursday, May 12, 2011

Siaran Langsung Itu Amaran!

Hye ~Assalamualaikum!

Pagi tadi masa saya on the way ke sekolah, traffic light kat main junction tu tak berfungsi lak, mybe sebab hujan lebat plus guruh kilat kot semalam, yang menyebabkan saya tak lena tidur jugakk. (adoiyaiiii, hampir seminggu jugak ni tak dapat tidur dengan sempurna ni..masalah problem betul!)

on my way to school ni kena lalu jalan kampung, so, ada 1 kereta ni yang driver dia tak taula makhluk yang baru turun nak planet mana memang dah buatkan saya nyaris melayang nyawa! Dah sampai kat curve, and everybody know, kat curve, of cos lah double line yang kau tak boleh potong, kereta dah berderet follow kau, kereta yang dari arah bertentangan pun berderet mostly cikgu yang lalu kat area tu, kau nak jugak potong!!! Masalahnya kalau tak menyusahkan is ok la, lantak kau la nyawa kau, problem is menyusahkan orang lain! Saya pulak yang kena paut streng cepat-cepat just to give the car space untuk potong kereta depan dia, padahal kereta depan dia tu taklah macam kura-kura pun! Memang dasar nyusahkan orang lah! Kalau kau tak sayang nyawa kau, kau tolonglah consider nyawa manusia-manusia lain yang guna jalan raya tu! Memang biadap orang macam ni! Huh! pagi-pagi dah bagi saya mencarut!

Then when I came to my school, bagilah signal ke kiri nak masuk sekolah, tiba-tiba nampak ada 1 motor berkecai and 1 kereta wira yang dah rabak bumper and pintu. The rider pulak dah lying down darah tak payah cakap lah, bila saya pandang kea rah rider tu, dia seakan-akan mengelupur (mestilah sakit), and ada sorang waris yang hantar anak ni came closer to the rider and say “mengucap! La ilahaillah…ikut saya mengucap, La ilahaillah” masa tu saya terus stuck! Terkesima! Terkejut! But I cant stop my car at the junction sebab kereta saya akan ganggu lalu lintas, I just straight away to my school area with 1001 feelings! What if the person who lied down is me? Tak sempat saya nak mintak maaf kat umi abah saya! Series! Ngeri gilaaa!

saya tak tau apa nasib rider tu whether he just fainted or what, but I pray the best for him. And I just knew that the rider is my pupil’s brother. But I think my pupil doesn’t know about this.
Until now, I still keep thinking, hikmah Allah bagi saya saksikan life kejadian tu.

Zaman saya ‘jahiliah’ dulu, time saya ada masalah saya tak boleh tidur, tak boleh makan, and everythings lost..

Then zaman saya berubah, bila saya ada masalah je saya akan makan banyak-banyak!

And now, saya rasa saya dah kembali ke zaman bila ada masalah tak selera nak makan, nak tidur pun tak lelap! Arghhhhh!!!! Makin lelah dibuatnya! Kerja bersepah nak kena buat, energy tak cukup, mind gilaaa punya serabut! Owhhh… what to do now???

P/s : mana buktinya orang kata bila bercinta, makan tak kenyang, tidur tak lena, mandi tak basah ek???


sekian~babai
I could not ask for more

1 comment:

shafinaz (: said...

Dpat award , rajin amik lah ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...