Monday, May 16, 2011

Sekali Bergelar Guru, Selamanya Adalah Guru

Assalamualaikum!
Hye semua! dah wish happy teachers day untuk cikgu2 korang ke?? hohohoho..
for the 1st time, saya celebrate teachers day as a real teacher.. before this sambut as a student, as a trainee @ teacher in making, so today 16 May 2011, saya dengan rasminya dan dengan bangganya menyanyikan lagu "Kami Guru Malaysia" dengan satu rasa yang sangat lain!

macam biasa, tanggal 16 May akan disambut dengan penuh gilang gemilang dan dengan kemeriahan yang tersendiri.. sebagai warga SKK, saya pun tak terkecuali la kan.. dah habis nyanyi, dengar segala perutusan yang panjang berjela, then murid-murid pun Q untuk bersalam dengan cikgu-cikgu sambil bagi hadiah kat cikgu masing-masing.. 1st thought saya "aku ni kan teacher yang garang, konfemmm tak dak hadiah banyak punya.."

cerita seterusnya bersambung di bawah~ ....................




ni sekumpulan kecil cikgu2 SKK.. (pics credit to my Pen. Kanan Pentadbiran)

dah habis segala yang formal-formal, next agenda is of cos main dan bermain kan.. hahah.. dah bila tengok cikgu2 main, kalah budaknya...hehehe...


terasa kerdil di sisi cikgu yang pakai bib Goal Shooter Oren ni...wohhaaa!! tapi team saya menang okkk..!

bola asyik outside jaaa.. bila tak pernah jadik defend, sekali jadik defend maka berterabur la game..hohoho

terima kasih sebab bagi bola ni kat saya ye...ehehehhe

okkk! cerita yang perlu dihabiskan..
inilah keadaan saya yang baru lepas dapat hadiah dari kanak-kanak saya..memang tak menang tangan dibuatnya.. tolong tengok cara guru kelas kepit register bersama hadiah-hadiah..hohoho.. moral of the story, len kali bawak beg plastik..mudah! hehehhe

ada sorang budak kelas saya yang datang sekolah pagi tadi dengan atuk dia.. beria sangat nak datang sebab nak celebrate teachers day, padahal kaki dia injured teruk sebab terkena paku, lastly one of my collegue asked him to go back la memandangkan condition dia yang sampai nak pijak tanah pun tak boleh, in the end of the event, ada budak datang kat saya dari belakang..

murid : teacher, ni Iman bagi kat teacher, dia tak mai, sebab kaki dia kena paku..

saya : thank you so much.. (seriesss terharu! tacingggg gilaaaa!)

ni hadiah yang tiga pat plastik yang saya dapat pagi tadi.. dengan tupperwarenya, dengan pen merah, pen hitam, pen biru, mug, bunga, kad, surat, siap ada cupcakes lagi..
untuk anak-anak murid teacher, thank you so much for the presents, teacher doakan awak semua berjaya di dunia dan di akhirat, jadi anak yang soleh dan solehah yang akan memberi sumbangan untuk agama, bangsa dan negara.. teacher loves you all much!

hadiah-hadiah tu series saya tak larat nak bukak one by one, luckily umi abah nak datang bermalam kat sini sebab esok nak balik kelantan, so saya ada 2 orang secretary bujang yang boleh tolong saya bukak hadiah-hadiah tu..oh yeayyyy!!!
selamat hari guru buat semua guru yang pernah mengajar saya mengenali erti dunia, hanya Allah sahaja yang mampu membalas jasa dan budi baik kalian. Semoga kalian sentiasa berada di bawah lindungan lembayung rahmat Yang Esa..
tak lupa buat rakan-rakan yang memegang title "cikgu", junjung dan pikul amanah ini dengan sebaiknya..kerana title ini akan kita bawa sampai hujung nyawa!



sekian~babai
I could not ask for more

8 comments:

AKU CHUN said...

Selamat hari Guru! Bestnye dapat hadiah!

Illiana Hidayah said...

@Aku Chun : thanx! ahhaha..best! rase macam dpt adiah kawen jek..wakakkak!

TunTeja said...

selamat hari guru kak yana!! bestnyeee hadiahhh banyakk :)

Illiana Hidayah said...

@Tun Teja : thanx! slmt hari guru jugak utk awk..xpe..pasni giliran awk lak ek..hehehe

APAN said...

kalau nak dikenang, mmg betuah gak jadi cikgu ni. boleh dpt banyak hadiah time hari guru...
tambah2 lak sekolah rendah...
budak2 tngah xcited...
aku pun dulu penah bagi ke x la hadiah kat cikgu...erm...penah kot...

jngan terbabas dari niat asal sudah...goodluck... :)

Illiana Hidayah said...

@APAN : hahha..aku pon igt2 lupe dah pnh bg hadiah ke x kat cikgu2 aku dulu..hahha..thanx ya bro~

ReDiculousLy said...

yana...hepi teachers day....;)))

Illiana Hidayah said...

Red : happy teachers day jugakkk!! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...