Friday, March 18, 2011

I'm Graduated! Thank You Allah

Assalamualaikum!
Hye semua~
kali ni lintas langsung dari hotspot kfc gerik..hohohoho..
nak buat macam mana kan, teacher kena masuk semula bertugas tusyen pagi ni, so lepaklah kfc jap sambil mengupah adinda yang sudi menemani kekanda drive pagi-pagi dari rumah nak datang tusyen kan..

"weh..hang bila nak update blog pasai konvo?"

"cepatlah update, nak tengok gambar konvo"

"lambat betul update kali ni"

hahaha.. banyak pulak yang eksaited nak tau pasal konvo saya.. muahahha.. riak sket kat situ~
saya sampai kat picc hari isnin, tu pun lewat gilaaa sampai.. well.. i kan dengan abah yang sememangnya pemandu berhemahhhh.. maka tak leh nak kata apa kan.. hujan lebat pulak tengah town tu.. rasa macam nak terputus jantung nampak kilat memancar..dah la sedia penakut kalau sampai kat kilat and guruh kuat-kuat ni..hohoho..

the next day, daftar kat lobby picc, amik jubah segala, jumpa dengan Puan Salina-lec yang ajar saya subjek kepimpinan masa final sem kat kampus dulu..

Pn. Salina : Nurul, tahniah ye, awak tau kan awak dapat anugerah koko?

saya : ek? Puan buat lawak ape ni..?

Pn. Salina : iye.. nama awak tersenarai dapat anugerah cemerlang koko.. jom ikut saya jumpa En. Sulaiman.

sampai kat situ, memang konfem lah macam Puan Salina cakap.. dalam kepala saya ni dah berpusing-pusing memikir..
"ipg ni tak salah nama ke ape? tapi rasanya kalau nama panjang ni aku sorang jek" hahahah..

daahhh.. tu jek cerita pasal award saya tu..
so, saya amik ijazah pagi dengan Timbalan Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin, gambar belum sampai kat umah lagi, dah sampai nanti saya update lagi.. hohoho.. gilosss kau punya riak!



after 5 and a half years, i'm finally graduated! alhamdulillah

adik : 姐姐刚才爸爸哭. (kakak, tadi abah nangis masa kakak naik amik ijazah)

saya : ...... (speechless)

tak cukup korum, sebab adik syafiyah and syafiq not around.. sedih gak, tapi apa nak buat..

i am graduated!

yana sayang abah~ sayang umi jugak

ni hadiah yang saya dapat.. ;)

okk..dahhh.. nanti i update lagik ye..

sekian~babai
I could not ask for more

17 comments:

Amanina said...

tahniahhh! XD saya lagi 6 tahun kottt hehe

Ila Aqilah said...

kak yana..wahaha..terasa nak grade gak lah..theee
tahniah sis! =)

Illiana Hidayah said...

Amanina : heheh...xpe2..nnt sampai gak turn tu..heheh

Qilah : thanx darling...awk nak grad tgu tahun depan ek..hehehhe

TunTeja said...

alhamdulillah!!! tahniah kak yana :)

anisyud_01 said...

akhirnyaa..keluar jgk post yg d tunggu2 nih..hehe..bestnyeeee!!!
_congrats k.yana_ =)

Illiana Hidayah said...

tun teja & anisyud : thanx sis..korang study elok2 eh..dptkan yg terbaik..

ReDPRiNCeSs said...

yana, congrat....terkilan gak x dpt lepak lama dgn korg sumer....aku kejar masa nk balik sebab aku kan x biasa drive malam...hope one day kita dpt lepak sama2 mengimbas kenangan silam...hehehe

Illiana Hidayah said...

Red : thanx beb..congrates gak utk ko..aku pun same.. aku even tgu korang gak ptg tu, tp aku paham..ramai yg bersama dgn family tersayang..xpe, pasni aku free aku trn sane eh...ehehehhe..kL ke..

Athalia Abdul Ghapar @ kawat berduri said...

kak yana.. tahniah.. skrg nie dh x yah nk susah ati lg.. sbb dh konfem jdk cikgu grad.. tahniah juga sbb dpt anugerah KOKO.. akk mmg layak dpt (^_^)

Illiana Hidayah said...

atha : thanx sis! alhamdulillah...korang pun xyah susah hati lagik dah...bpg dh layak bg ijazah..hehehe... gud luck okk nk habiskan xsampai setahun lagik kat ipti.. ;)

Miss Sunshine said...

Tahniah...
Semoga terus cemerlang di arena perguruan. Buktikan PISMP 2007 terbaik!

AmOy zEt said...

TAHNIAH!!~~urm,,awklah yer yg masok tv tuh yer mase amek ijazah dgn TPM tuh,,,btw,rase tharu sgt bace ur entry yg adek awk ckp ayah awk nages tuh,,tp sy tau jauh disudut ayah awk dia bangga giler dgn anak gadisnye nih~~ =)
pasnih all da best yer menjadi soerg educator yg t'ulung,,ner tao 1day awk jadi guru terbaek lak,,amin..

Illiana Hidayah said...

Miss Sunshine : thanx a lot..insyaAllah..akan kerja keras utk buktikan PISMP bukan calang2 graduan.. ;)

Amoy Zet : heheh...yep..saya amik ijazah ngan TPM..alhamdulillah..rasanya tak mampu naka balas jasa abah umi saya..btw, thanx ye..saya doakan awak pun cemerlang dlm semua bidang yang diceburi.. ;) thanx again suka baca entry saya tak seberapa ni.. ;)

cryclown said...

aku benci..sungguh..hahahhaha

Illiana Hidayah said...

cryclown : ahahahhaa....sila berbangga dgn anak buah kesygnmu ini..wakakkakaka~

AmOy zEt said...

tQ babe..agak terharu n hampir mnitis air mate bace entry konvo awak,,sy tau betapa gembiranyer hati ibubapa awk waktu tuh,,
gud luck dear,,sy selalu akan doakan kejayaan awk,

Illiana Hidayah said...

amoy zet : million thanx to you dear..terharu pun ada..and you too..all the best and keep strong ya.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...