Sunday, January 2, 2011

Tenaga Tak Boleh Dimusnahkan, Tapi Boleh Dipindahkan..

Assalamualaikum!
tenaga tak boleh dimusnahkan, tenaga hanya boleh dipindahkan!
yes! itu fakta yang tak boleh dinafikan..
sebab tu kalau tenaga kau membuak-buak macam yang ada dalam diriku ini, kau akan rasa arrghhh! gilaaa sebunya dada kau!
sebab tu ada yang mampu pecahkan pintu, pecahkan cermin, hentak muka, mengamuk dan sebagainya... dulu zaman-zaman tak pandai nak luahkan rasa, selalu bawak diri ke tempat-tempat tak dak orang, then duduk tenung objek such as dinding macam nak tembus! pastu bila zaman beralih sket, dah pandai luah perasaan, mula belajar luah perasaan dengan tangisan.. bila tangisan dimain-mainkan, mula pulak belajar luah perasaan dengan carutan! (ini yang paling worst lah, sebab pantang salah, paling kurang keluarlah carutan b*d**), and now, dah nak jadi cikgu (even tak tau bila boleh posting) maka, dah tak boleh lagi nak buat makian dan carutan, nanti bila budak-budak pandai mencarut, cikgu pulak yang kena serang, maka mungkinkah peralihan ke zaman memendam rasa akan kembali mengambil tempat?
series! zaman pendam perasaan tu buatkan diri tertindas, buatkan diri selalu rasa di bawah sebab dah tak pandai melawan kan even teraniaya pun.. tapi kalau orang-orang yang berilmu ni nasihatkan macam ni "yana, sabar yana..Allah suka orang-orang yang bersabar"... memanglah masa tu tak cakap apa-apa, tapi dalam hati "kau try rasa tengok, aku takut kau masuk hospital tampoi kot".. tapi rasanya orang tu tengah ada kat mesir sekarang.. heheh.. rezeki dia kan.. rezeki manusia kan lain-lain..

dahhh...sorry peeps! series! aku tak tau apa yang aku carutkan dalam entry ni..maka sesungguhnya emosi aku belum stabil, mungkin dah sampai masa transisi pendam perasaan mengambil alih~

kalau fairy sedih camni buruk kan?(google.com)

sekian~babai
I could not ask for more

10 comments:

padle said...

hak2..

tajuk entri ko ni cam style je..

fizik form 4?

Anonymous said...

the law of conservation of energy..thermodynamics..hehe..nk tukaq jd cikgu physics pulak ka?


mr.sum1

Abu Luqman said...

betul.tenaga x boleh di musnahkan...selamat malam

nub said...

fairy pon sedeh2 naa...
apa guna tongkat kecik tu..bahaha

Illiana Hidayah said...

padle : hahaha...ini jek yang aku igt bab fizik..yg len dah smp tarikh luput...muahahha..

mr.sum1 : saya xboleh jadik cikgu physics, sebab saya pny paper physics dapat "_" (tapi masih tersenarai dalam slip..hahahha

abu luqman : slmt malam, eh...morning (sbb balas masa pagi kan.heheh)

nub : tongkat fairy ni hilang sakti kejap..masuk workshop..tu yg sedih tu...hehhee

Ainul Syariha said...

hak hak gila ar sempoi yana nie... erm posting kita memang tak tau apa citer.. ainul pun selalu jenguk2 pismp ipg 2007 kat fb. sane banyak info http://www.facebook.com/group.php?gid=115772418462710

cryclown said...

cam aku gak..leh jd power rangers:)

cryclown said...

cam aku gak..leh btukar jadi power rangers..hahaha

APAN said...

haha...luah je kat blog...
tapi puas ke?
jngan sampai kene saman dah r...
:)

Illiana Hidayah said...

ainul : owh..kat page pismp tu kan.. yana de join jugak..xpe..kalau ade pa pe keep roger2 eh.. :)

cryclown : okkk...aku power rangers biru...hahhaha...

APAN : hahaha.time ni tengah mentally corupted~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...