Monday, January 17, 2011

Tau Jugak Cara Nak Pos Ek?

Assalamualaikum!
selamat kembali bekerja semua..
abang posmen pun dah mula kembali bekerja sebab semalam dah dapat cuti sempena keputeraan Sultan Kedah.. (Allah selamat sultan mahkota~)
dan bila abang posmen mula bekerja..
maka..dapatlah saya surat yang sekian lama dinanti..
sampai rasa bosan menanti.. seakan-akan yang dinanti tak mahu memunculkan diri..




ini ha...
benda yang saya tunggu berkurun lamanya (gilosss punya hiperbolaaaaa)
masa abang posmen tu datang, saya tengah ampai baju kat belakang..
tiba-tiba kedengaran hon yang bertalu-talu..cepat-cepatlah ke depan..
abang posmen tu nak blah dah sebab dia ingat tak dak orang..
ketangkasan saya menahan abang posmen tu berjaya~
"terima kasih"

"sama-sama, ingat tadi tak dak orang..dulu kan time kerja rumah tak dak orang"

"la ni ada orang dah.."

see! concern kan abang posmen ni..hehhehe

i shoot dengan henset sony yang 2mp jek.. itu pasal gambar macam tak best..
tapi kalau ada dslr pon, tak de maknanya nak close shoot kat pointer tu..ahakz!

see! kan betul tunggu punya berkurun lama!
26 November 2010..!
what is the date today class? (bayangkan dah dapat ngajar..camnilah nada nak tanya anak-anak murid)
17th January 2011.. (anak murid jawab)

maka.. kau buatlah kesimpulan sendiri yek!

sorry umi abah...cabaran umi abah tak mampu nak disahut sebab hanya mampu capai 2nd class upper saja.. 1st class yang bersamaan dengan 3.75 terlalu tinggi bagi anak dara umi abah yang nakal ini..

ye! terselit jugak rasa frust.sekian.

*bila kelibat surat posting akan sampai di rumah???????

sekian~babai
I could not ask for more

14 comments:

Aretikz said...

Surat posting akan tiba sebentar lagi.. cewah.. macam saya pula yg kerja JPA.. haha..

Athalia Abdul Ghapar @ kawat berduri said...

kak yana bertapa keciwa nye kite sbb dpt tau yg selagi MQA x lepaskan, slagi 2 la kite x dpt posting... what the Hallmark betol la org MQA nie!! org yg xnk jdk cikgu di lepaskan... tp org yg betol2 berjiwa pendidik nie xnk dilepaskan?? bute ke dieorg nie? huhuhuhuhuhu....

Ainul Syariha said...

tahniah2! wah, pandainya cikgu yana nie... dah la cantik, pandai plak tu! ainul tak dapat surat lagi tu.. hehe... tak tau la bila maktab nak bagi. haish

fyna said...

omg..lama gila..tp kan pos express kdg2 xboleh dipercayai sgt =.=
neway ok la tu dr dpt 1 pointer je kan..hehe keep up a good work!

padle said...

2nd class upper tu bape?

Illiana Hidayah said...

aretikz : ehhehe..bagusnye kalau awk yg keje JPA..konfem tak payah tgu lama kan?

Atha : dik..akak ni lagi kecewa kot...awk xpe..still dpt elaun, sila enjoy di maktab..

ainul :eh2..tinggi sgt pujian cikgu ainul ni..yana biase2 jela.. eh? ainul belum dapat ke?

fyna : bukan salah pos, tapi salah ipg lambat proses..hoho..tq darl~

padle : 3.66 jek.. T_T

En iLham said...

bakal cikgu lah ni eh.
selamat mengajar ye..

Illiana Hidayah said...

En iLham : yup..bakal cikgu...sekarang still jobless..belum posting..btw, thanx ya :)

Mr. TN_SkY said...

hehe..2nd class pon Ok tuh =_= :-)..selmat bekerja cikgu aha

mohd sasuke said...

good luck ye cikgu..dah jd cikgu nnt blanje caer..kih3

Illiana Hidayah said...

Mr. TN_sky : rezeki takat tu ja..xpalah..btw, thanx ya sky :)

mohdsasuke :tq care..insyaAllah..doa2lah cepat posting..hehehhe

TunTeja said...

waaaa...result sampai!!!!!!!

Illiana Hidayah said...

Tun Teja : hohoho...setelah berkurun lama...dia pun sampaiiiii~wakakkka

marina anakcikbob said...

selamat petang cekgu, kata saya dengan bahagia nya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...