Saturday, January 22, 2011

Garangnya Bakal Kakak Ipar Aku!!!

Assalamualaikum!
korang pernah ada cuba-cubaan nak berbaik dengan bakal kakak ipar korang tak?
sounds scarryyy jek kan bila kapel kau tu ada kakak yang GARANG, maka haruslah kau berdepan dengan sang garang itu before kau berjaya kahwin dengan sang adik yang kau puja tu kan?

ceritanya macam ni..
adik bujang saya yang baru form 2 tinggal kat asrama (satu sekolah tempat my mom ngajar), so tadi kenalah tolong my mom yang tengah bertungkus lumus buat modul untuk SPM (memandangkan saya ni cikgu yang JOBLESS), maka pergilah ke sekolah my mom.. cariklah 10 orang students nak mintak tolong susunkan modul yang dah sedia ada.. masa parking kereta, tiba-tiba,

"kakak ni kakak Aiman ka?"

"ya..kakak Aiman.."

"takpalah..saja tanya" dengan tersipu-sipu dia pun memblahkan diri..

dalam hati ni wonderrr gilaaa..
adik bujangku ini MAT ROMEO kah?? MAT BUNGA kah??

itu kes yang pertama~

kes yang kedua ni dah lama jugak berlaku, sampai kes remove meremove dalam fesbuk! (ohhh~dasatttt kan?)

adik bujang saya yang besar sket tengah study kat UiTM, nak dijadikan cerita awek dia ni jadi fren kat fesbuk saya, dah bila kakak ada dalam list adik, konfemlah aktiviti pantau memantau akan diadakan, sampai ke satu fasa, adalah si kakak ni komen kat fesbuk sound si adik bujang yang tiba-tiba gedik nak ulang MUET.. (read : sound adik bujang okkk, bukan sound awek adik bujang). ayatnya bunyi macam ni
"kenapala dok set dalam mind nak repeat paper? cubalah kalau nak buat something tu sekali buat ja..kan ke jimat masa sendiri"

since daripada statment sound tu, bila cuti sem UiTM, adik bujang balik rumah, and of coz lah bila balik rumah kerja on-mengonline ni tak dak lah dalam list dia sebab dia akan part time katering, so one day, bila si kakak bukak page adik bujang, tiba-tiba dah jadi private! menyirappp okkk!

well, biasalah kalau dah nama kapel ni of cozlah fesbuk kau, aku ada password, fesbuk aku kau ada password, so, bila saya tanya kat adik bujang kes ni..

"dia kata akak garang sangat, dia takut"

wohhhaaa!
okk.. tak mau nak ulas panjang pasal kes ni.. anggap ja ni masalah teknikal~

buat yang berminat nak jadi adik ipar kakak (tak kesahlah kau laki ke pompuan) :
kakak ni tak daklah garang mana pun, muka ja garang, tapi kau janganlah tunjuk eksyen sangat dengan kakak ye.. kakak ni bukanlah jenis yang akan halang adik2, dah itu yang diberkenan sangat, amiklah. tak kuasa nak halang, cuma bagilah ada sikit hormatkan orang yang lebih tua dari kau ye.. muka tak cantik tak pe, sebab kau nak hidup dengan adik akak, dah kalau adik akak suka kau, akak just wonder, macam mana kau nak amik hati abah umi kiterang kalau dengan akak pun kau tak pandai nak get along kan? takkan lah setiap kali raya nak balik umah mak bapak kau je.. betul tak? jangan lupa tau anak lelaki tu dah kawen sampai 4 pun, tanggungjawab kat mak bapak still tergalas..
sekian dari kakak yang tak garang pun ^_^




nah! ini muka bakal kakak ipar korang~ chillllll :)

sekian~babai
I could not ask for more

13 comments:

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

akak garang sangat,,takot saya,,

wakakaka,,alaa bebudak baru nak naik bercinta..standard la tu...

cuak2 sikit bile jumpa bakal ipa,,kalo jd,,isnyAllah

Illiana Hidayah said...

LokmanHakim : hohoho..mmg standard, kadang2 smp nyampah gak, hehhehe

ReDPRiNCeSs said...

kakak ipar mmg kena garang, barulah adik ipar x naik kepala...hehehe

Illiana Hidayah said...

Red : hahhaa...silap banyaklah diorang, dapat aku sebgai kakak ipar..muehehhehe

White Bird said...

garang sangat ek sampai awek/pakwe adik takut.. tapi cara pantau tu sgt bagusla =)

marina anakcikbob said...

oh,aku mmg seorang kakak yg garang so i don't care bakal adik ipar kata garang.. baru diorang takut.. lalala..

biskut said...

kakak ipar dengan saya sama jer usia.so,tak pernah takut.haha

Illiana Hidayah said...

white bird : hahaha...adik2 memang kena pantau, kalau tak study ke mana apa pun ke mana..hehehe

marina anak cikbob : hahha...bley genglah kite kan?

biskut : tu bonus tu..hehhe

hudahazwani said...

hahahaha..bagos la akk nie pantau adik2..tapi jangan la garang sgt yer kak...huda pun ade adik form3..so far tak tahu ade awek ke tak..hehe.. ^__^

Mr. TN_SkY said...

ahahha..garang2 :p xleh apply la nie? ahaha :-p

ha..cik iliana..:-) Ur link SkY dah msukkan dlm link exchange.. :-) Ini reward sebab kamu komen kasi idea ritu ye..:-) thanks..Komen kamu sangat membantu budak baru dalam dunia blogging nie =_=...Harap tidak jemu melawat pondok kecil...Dan SkY drop komen here too ye hehe..

HANYA ORANG GILA YANG ADA FACEBOOK

fyna said...

aish..dia sepatutnye amek hati you..ni jd mcm ni..kite yang dari suke dekat bakal adik ipar tu terjdi xsuka kan..hehe

Ainul Syariha said...

haha... suka entry nie! sempoi!

Illiana Hidayah said...

huda : hahaha...mana ada garang..kena pandai amik hati kakak skit jek..hehehe

Mr.Tn SKy : hahaha..nak apply utk kuota yg mana ek? btw thanx ya sky :)

fyna : absltly right! u memang memahami i~thanx fyna :)

ainul : hehehe...tq2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...