Wednesday, January 5, 2011

Duit Nak Beli Kereta Banyak, Nak Beli Buku Undang2 Jalan Raya Takkan Tak De???

Assalamualaikum!
Selamat hari rabu semua!
yang mana akan keluar lunch kejap lagi, sila lah bawak kereta tu elok-elok, kau jangan ingat perut kau sorang je yang lapar.. tak pun kalau kau dah rasa malas nak berasak-asak dengan kereta-kereta bosaaa ( kalau kau gune kereta kecik lah), kau bawak je bekal! habis cite! otak kau senang, minyak kau jimat,(dahlah minyak naik harga lagi nih! tahniahlah~rakyat didahulukan) masa kau jimat, dosa maki orang pun tak dak! mudah kan?

asal tiba-tiba cakap pasal driving dan jalan raya lak ni?
sebabnya kes semalam!
well..biasalah..dah nama pun penganggur kan, kena lah buat kerja-kerja sampingan such as housewife yang akan masak, basuh baju, sidai baju, lipat baju, kemas-kemas ni di samping jugak jadi driver kepada cikgu Nani yang tiba-tiba nak p Sungai Petani amik segala catridge, beli buku-buku latihan sebeban dan macam-macam lagi la..~

itu tak de hal la, boleh kautim lagi..
masalahnya bila dah sampai kat bandar tu, nak-nak time orang abes opis hour, apa lagi.. dah pakat berkejan nak balik umah sampai hilang pertimbangan, pendek kata pakat naik sawan! ada 1 jalan kat bandar ni tengah renovate, oklah.. fine untuk kesenangan masa depan jugak kan, so jalan yang luas jadilah sempit jap.. 1 lane untuk kereta pergi dan balik..

disebabkan anak dara cikgu Nani xdak pulak nak kejar masa ke mana-mana, so buatlah rilek toge, pemanduan yang tenang follow je kereta-kereta di depan tu dengan penuh sabar.. bila dah sesak macam tu, of coslah jarak antara kereta akan ngam-ngam je kan..? tiba-tiba datang pulak 1 kereta yang gedabakkkk punya besar menyelit jugak nak buat U-turn kat situ! kejap-kejap, tak mau maki dulu.. kau tengok gambar cantik ni..mungkin kau akan lebih paham..



depan kete hijau ni ada kete lagi, malas nak lukis banyak2..
yang hijau tu kereta anak cikgu Nani bawak, si kereta besar tu boleh pulak tiba-tiba nak buat U-turn senang-senang dengan kereta yang padat dan sendat tu... agaknya sebab dia nampak driver ni pompuan kott.. tu yang suka-suka hati buat U-turn..

kau ni tak sekolah gamaknya.. meh sini aku nak sekolahkan kau sket sementara aku belum kerja lagi nih.. kau nampak tak tanda construct kat situ?? dah tu kau ada nampak pulak ke tanda yang kau boleh U-turn kat situ?? kau ingat kau sorang je terkejar-kejar nak balik umah? apa orang lain tak nak balik umah ke? kereta kau tu dah la besarrrr gedabakkk! kau nak turn tu pun kereta-kereta belakang kau dah hangin, ni pulak aku yang kau rentang suka-suka hati kau jek!
wonder pulakk duit banyak nak beli kereta besar, takkan tak ada duit nak beli buku undang-undang jalan raya nak baca..! dah jadi macam tu terpaksalah aku break dan tahan telinga cikgu kat sebelah ni bising kat aku "kak, bawak kereta elok-elok sikit, umi tak harap lah macam ni" kau tengok!!! tak pasal-pasal mak aku tak harap aku bawak keta! padahal bukan salah aku kottt! huh!



sekian~babai
I could not ask for more

8 comments:

Pencacai Alim said...

hakhakhak..best2..

Illiana Hidayah said...

dude : kau suke sebab lukisan aku lawa ek..muahahhaha

Gayahspears said...

fuh...naseb bek tak jadi ape2...
ajar aku lukis camni buleh cikgu Yana??hihi

Illiana Hidayah said...

gayahspears : tula..nasib tak jadi pa pe..alhamdulillah...
hahha...nak lukis camni gak ek? boleh2...nnt cikgu yana bukak kelas lukisan ek..muahhaha

Anonymous said...

cantik lukisan awk..nk jd designer x?

mr. sum1

Illiana Hidayah said...

mr sum1 : xmaulah saya...sebab fizik saya padaammmm! muahahhaha

Anonymous said...

mcm awk de byk msa terbuang je...anggur dah masak?




mr. sum1

Illiana Hidayah said...

sangat banyak masa yang terbuang awak...saya takmaulah tanam anggur lagi...saya nk tgu orang masuk meminang saya...wakakakkaak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...