Friday, December 3, 2010

A Walk To Remember

hye buddy!
dah lama tak buat resesi buku!
masa kat kampus dulu tak sempatla.. due to nak submit research, nak exam, nak packing barang balik kedah, nak spent time dengan classmate, dan macam-macam lagi.. so, bila dah balik dan melepak di rumah, berjaya menghabiskan novel yang dibeli bulan 8 masa sale kat mph, yaaaa! another Nicholas Sparks~ A Walk To Remember

Sinopsis :
sorang guy ni (Landon) jatuh hati pada sorang girl (Jammie).. Satu hari Landon ni tak ada partner untuk party kat high school dia, then the only one girl yang tak ada partner is Jammie.. so, he ask Jammie to be his partner.. started from that day, secara tak sengaja, dia dah tolong Jammie untuk berlakon dalam satu play for Christmas, and he fallen in love with her.. before this dia tak tertarik dengan Jammie ni sebab Jammie ni jenis yang low profile, pakaian pun simple mimple ja, tak make up pulak.. lagi 1, masa Jammie setuju nak jadi partner dia, Jammie dah pesan "i agree but with 1 condition, you can't fall in love with me".. dalam kebahagiaan tu. sebenarnya Jammie mengidap penyakit kronik dan cuma ada masa lebih kurang 3 bulan saja..

dahhh... yang lain korang baca sendiri..! hehehhe.. buku ni dah lama pun..siap dah ada muvie lagi... hehehhe... tapi saya belum tengok muvie..takut frust macam Dear John dulu, apa pun lagi feel kalau baca novel~

bagi saya secara peribadi, saya lebih suka novel "Dear John", tapi best jugak sebab bagi saya penulis barat mampu sampaikan idea penulisan mereka dengan sangat berkesan.. kesimpulannya daipada 5 bintang, saya bagi 4.5 bintang untuk novel ni.. yezzaaa!!! selamat membaca semua!

p/s : aiyakkkk!!! dah kehabisan novel ni, claim pulak belum masuk, macam mana nak belu novel baru... Rayyan Fantasi dah ada di pasaran.. adussss!!! kacau!!! ada sesiapa nak bagi voucher discount novel tak kat saya??? heehehe...

sekian~babai
I could not ask for more

2 comments:

shaffique said...

x baca buku dia, tapi tengok movie dia. memang best ar. ;)


My latest entry : Pick Up Line Versi Harry Potter

IllianaHidayah said...

shaffique : bukan xnak tgk muvie, tapi takut kecewa mcm Dear John..since u cakap best, kenalah try tengok...hehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...