Sunday, December 26, 2010

Sebelah Tangan Kita Dah Peluk Piala Daaahhh~ YEaaahhhaaa!

Assalamualaikum!!! (salam kena bagi dulu before bersorakk)
YEAAAAYYYYYYY!!!
mahuuu gegar rumah abah dibuatnya bila kami 5 beradik bersorak.. (sorang lagi sang kenit tak join ye, sebab dah cukup time tidoq, tapi dia terjaga sebab terkejut dengar paduan suara kakak2 dan abang2..muahahha..sorry sang kenit!) nasib baiklah rumah abah ni rumah batu, kalau rumah papan, mau reban(roboh-dalam loghat kedah) rumah abah..muahahha~

tahniah buat player-player Malaysia (Safee & Ashaari) yang berjaya menunjukkan aksi yang best dengan "goal yang matang".. geng pertahanan yang sangat berdisiplin (bak kata pengulas-Dato' Hasbullah Awang).. jugak buat Apek Keeper yang sangat cool..nice la korang! kira dah sebelah tangan peluk piala daahh ni.. korang keep up rentak and jangan emo-emo, piala suzuki tu mesti stay dalam negara la!


sumber : harianbola.com

tapi yang tak berapa best bila attitude penonton masih lagi tak berubah.. come onn.. jangan terlebih emosional... kawal kewarasan korang.. korang bila skuad bola kalah, korang hentam macam-macam, tak julang maruah negara la, main lembikla apalah.. tapi penonton yang menyokong pun bawak maruah negara jugak..kan? kalau dah penonton buat tindakan tak pandai macam tu, orang akan jaja nama negara jugakk kan? so, lepas ni penonton pun kena sokong dengan penuh kematangan tanpa laser-laser hijau kuning merah biru oren coklat segala..

sekian~babai
I could not ask for more

5 comments:

AIMAN said...

yeahhh malaysia hebat!

IllianaHidayah said...

AIMAN : yeaaahhhh!!! memang hebat...attitude penonton pon kena hebat jugakkk :)

Mohd Nor Quiyyum said...

amirul hadi!!

padle said...

best dow kat stadium td...

tp aku xmaen laser tau...

aku maen vuvuzela je..:)

IllianaHidayah said...

Mohd Nor Quiyyum : ek? tibe2 amirulhadi??? hehehhe...

padle : hahhaa...nanti aku g aaa...skrg ni bajet tak cukup, mampu tgu depan tv jek..hehehe...bagusla xmain laser..fair play bagi pihak penonton..hehhehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...