Tuesday, December 7, 2010

Ngangkung

hye semua!
sila abaikan entry gila meroyan saya kat bawah ni eh..
biasalah.. saya boleh hasilkan entry meroyan tu bila feeling tengah tak best je.. muehehhe...

** Jangan Tanya Kenapa **

okkk... semalam macam yang dirancang, berjaya membawa diri bersama chenta.. plan nak tengok Harry Potter..tapi tak menjadi sebab saya salah tengok show time! wakakak! sorry hun! pasni tak mau plan2 lagi la nak tengok cita apa, sebab bila plan je mesti tak jadi tengok... macam cita Jolie (Salt) dulu.. beria kot nak tengok, last-last terpaksa berpuas hati tengok dvd je.. haishh!!

so, semalam, tengok Ngangkung sebab Mr.Illiana tak minat nak tengok Rapunzel even saya dah cakap kat dia ramai yang komen best cita tu..
"Ngangkung ada Sam, mesti best."
i ok je sebab i tengok wayang free kan.. muahahahah!


Sinopsis
Mengisahkan Azim dan 2 rakannya Wan dan Tasnim yang sangat suka bermain nombor ekor..Mula-mula Azim macam tak berminat untuk join aktiviti member2 dia ni..Tapi..Setelah melihat transformasi kehidupan Tasnim, Azim pun berminat untuk mencuba ditambah pula dengan kesempitan hidup. Hidup Azim berubah apabila dia berjumpa dengan seorang bomoh yang pelik ketika dalam perjalanan pulang dari menghantar barang.

Nak tau lagi? p tengok eh... hahahah...

Pendapat peribadi saya cerita ni best dan ada mesej yang nak disampaikan.. tapi watak Shahiezy Sam yang selalunya gila-gila berubah jadi serius memang macam ada yang tak kena pulak.. and lagi satu, kesan akibat suka tikam nombor ekor yang dialami oleh ketiga-tiga sahabat ni macam "tak cukup".. maybe sebab scene tu sekejap sangat kot.. so, tak sempat nak feel rasa bersalah tu dalam percentage yang sangat tinggi.. apa pun part hantu tu mula-mula seram gak.. (saya memang penakut tengok muka hantu dalam wayang), tapi bila hantu boleh melayan pulak Si Tasnim berborak.. memang berdekah-dekah la kan.. so, daripada 5 bintang, saya bagi 3.8 bintang untuk Ngangkung~

19hb Ramlee Awang Murshid kat ruang legar City Plaza bertemu peminat untuk novel Rayyan Fantasi~jommm!

*tq untuk McD, untuk Ngangkung, untuk The Guardian, untuk masa bersama :)

sekian~babai
I could not ask for more

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...