Thursday, November 11, 2010

Tahniah Adik Kakak...

hari ni kan keputusan UPSR keluar... i nearly forget bout this.. sebab sangat busy dengan kursus KSSR ditambah pulak dengan serabut nak post barang balik rumah segala... tiba-tiba masa sesi perbincangan dengan kakak KTMB, umi call ...



umi : kak.. dah tau result adik?
saya : tak lagi, yana kat KTM ni.. cana adik?
umi : 5A.. alhamdulillah..
saya : alhamdulillah..



tiba-tiba saya terfikirkan janji-janji manis yang saya taburkan buat adik saya yang sorang ni... dah balik bilik and solat, dia dah call saya..



adik : kakakkkkkk...
saya : iya2... tahniah...kakak tau dah.. kakak kan pasang spy..
adik : okk.. mp3, makan mcD, nak main bowling..
saya : iya2.. ok2.. akak tak lupa.. tapi mp3 boleh tangguh sampai akak dapat gaji tahun depan tak? akak dah pokai la tahun ni...
adik : okk.. xdak hal.. janji dapat..
saya :
(fuhhh.. lega...)



buatnya adik saya ni berdemonstrasi secara aman (kena buat dengan aman sebab abah saya orang panggil "Aman" dan kami tinggal di negeri darul AMAN.. so kalau buat kecoh-kecoh kena sembur air paip depan umah baru tau...), mau senget bahu saya sebelah.. mana nak posting lagi tahun depan kan.. hehehe...nasib baiklah kanak-kanak ni paham erti sabar.. bagus2..




"umi abah tak dak harta yang banyak macam orang lain nak tinggalkan pada anak-anak, jadi bila abah umi bagi peluang belajar, amik peluang ni elok-elok, abah umi tak selamanya boleh di sisi anak-anak"

itu kata-kata abah umi saya, dan saya pegang kata-kata tu sampai ke hari ini.. semoga adik-adik saya yang lain diberikan kemudahan dalam setiap urusan pembelajaran.. saya nak adik-adik saya berjaya.. :)

sekian~babai

I could not ask for more

2 comments:

Cik Bucken said...

TAHNIAH CIK ILLIANA!! sbb dapat adik yg bijak geligegeligu cam kakak die jgk! congrate!! idop izzah!(sumber inspirasi)

IllianaHidayah said...

hehehe... same2 cik bucken!
izzah??? si manje tu memang pasni kene bersedia pikul cabaran menandingi kakak2 dan abg2 nye la...hehehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...