Tuesday, November 9, 2010

KTMB.. Saya Nak Pos Harta Karun ni.. Sudikah Angkat Panggilan Saya???

wooooohhaaa! finally...saya dan 19 troyers yang lain berjaya menamatkan exam kami petang tadi tepat jam 5 petang.. terasa macam hilang sebeban dalam kepala otak yang serba sarat ni... hehehe... lepas ni agaknya bila pulak saya akan exam ek..?

so, exam dah abes, tapi ada lagi yang belum abes.. ada pulak kursus KSSR untuk kami yang bakal posting next year.. KSSR is stand for Kurikulum Standard Sekolah Rendah.. apa pengisian?? jangan tanya dulu okk.. sebab saya tak tau satu habuk pun pasal KSSR ni..yang saya tau ini adalah transformasi dalam pendidikan.. yeahh..! hidup perlukan transformasi.. takkan selamanya di takuk lama kan?

tadi lepas exam, saya bertekad nak packing barang-barang yang sangat bersepah dalam bilik saya yang berkencah macam dilanggar garuda.. gambar???? sorry sket.... tak boleh la nak bagi tengok gambar... buatnya ada yang berkenan kat saya tengok gambar bilik berkencah mau jatuh saham saya.. oh no! kanot-kanot... hehhe... tolong doakan saya kuat semangat untuk mem"packing" harta karun saya selama 5tahun setengah ni ye..

masalah saya sekarang ialah saya dah banyak kali try call KTMB nak tanya pasal macam mana saya nk pos barang ni.. tak pernah berjawab pulak call saya.. asyik "network busy" ja.. kalau call masuk pun tak ada orang angkat.. aduhaiii... benar-benar mencabar kesabaran ni... agaknya ramai sangat kot customer and client diorang kan sampaikan student call tak boleh angkat.. owhhh...apalah nasib saya.. tau lah saya ni nak post buku-buku je, bukan kargo harga berjuta-juta.. hmmm... esok kalau dia tak angkat jugak, memang saya kena terjah ke kaunter KTMB.. mybe dengan bus memandangkan saya tak suka bawak KBJ meredah kesesakan lalu lintas di bandaraya..

oklah...semangat nak packing tengah datang ni... baik saya stop blogging before semangat nk meresap keluar.. doakan semangat saya membara hingga barang saya abes packing tau.. hehehe...

sekian~babai
I could not ask for more

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...