Thursday, November 25, 2010

Buka Filem Lama..Best!

jika ingin berjaya dalam kehidupan.
jika berhajat untuk mencapai sesuatu..
jika ingin berjaya..
dengarlah kata hatimu sendiri..
dan jika hatimu tiada sebarang jawapan..
pejamkanlah matamu..
dan fikirkan kedua orang tuamu..
kau pasti akan dapat mengatasi segala halangan dan cabaran
segala masalah pastikan hilang..
kejayaan pasti akan menjadi milikmu..

mesti korang pernah dengarkan ayat ni..? iya...betul la tu... saya petik dari filem kabhi kushi kabhi gham.. best gak bila sesekali melayan cita hindustan ni...hehehe... bila dah segala kerja di rumah dah setel, segala novel dah abes dikhatam.. kenalah bukak hard disk nak tengok segala muvie yang dah lama menapak di dalamnya... muvie-muvie pemberian ikwan, Mr.Illiana, saya paw dari hard disk jocker, tilan dan lain-lain.. masa ni la baru nampak peri pentingnya muvie-muvie ni..hehehhe...

bila tengok balik muvie ni, terasa syahdu pulak... betul la kata orang marah orang tua-tua ni tanda kasih sayang yang mendalam.. kita yang muda-muda ni ja yang tak paham.. marah orang tua-tua ni bersebab... kalau kita belum berada kat tempat diorang memang kita takkan paham.. semoga kita semua akan menjadi anak yang baik untuk ibu bapa kita.. walaupun pada kita ibu bapa kita sangat teruk, tapi hakikat yang kita tak boleh nafikan, diorang tetap insan yang menyebabkan kita lahir ke muka bumi.. berpeluang menikmati keindahan alam... itu nikmat kehidupan yang kita terima..

okkk dahhh...tu je tazkirah untuk hari khamis ni... malam-malam jumaat ni, banyakkan berdoa..semoga doa kita dimakbulkan olehNYA...

million thanx to Mr.Illiana yang drive "10mins" untuk datang tea time dengan saya dan jugak sama-sama sambut birthday one of our schoolmate.. :) happy sangat lepak-lepak tadi.. saya hargai kesudian mereka berdua melayan celoteh saya petang-petang ni di warung koew tiaw theng..

sekian~babai
I could not ask for more

1 comment:

~~~~ imaafaizal ~~~~ said...

10mints, Mr.Iliana dr mana yana? dekat plak, bufday sapa la tu..niza ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...