Saturday, November 13, 2010

5 tahun setengah dah sampai ke penghujungnya...

5 tahun setengah yang dah sampai ke penghujungnya... seorang demi seorang kawan-kawan dah berangkat balik.. macam tak percaya.. terasa macam baru mendaftar di IPTI, bergelak ketawa, bergaduh, masam muka, kemudian baik balik, berpelukan sesama sendiri.. sumpah! kenangan itu sangat indah..

wardah
yang selalu kena bahan sebab huruf "S".. sprinter terhebat dalam kalangan TROY.. still maintain slim sampai sekarang.. yana je yang bertambah berat badan..

zakwan
pernah tersama baju masa sama-sama plan keluar tengok wayang, makan mcD kat cs.. masa tu naik bus, so, sanggup lak dia jalan kaki sama-sama ngan yana..

elly
RED! biar nampak ganas, tapi sentiasa mampu memotivasikan kawan-kawan yang lain.. dan selalunya intrepretasi akan tepat mengenai bersama teori2 yang telah diwujudkan bagi menguji hipotesis.. :)

fadhli
senyum! bagilah apa longhat pun, suma dia bantai sama rata... buatlah macam mana pun, tetap akan tersenyum.. even pernah dituduh punca kekalahan kumpulan kami masa outdoor kat pulau sibu..

fusani
pernah belikan juadah berbuka 1 ketika dulu... yang sentiasa mementingkan nilai persahabatan.. best dapat makan pulut durian kat umah tok dia..

hamidy
bahu dia tempat yana nangis satu ketika dulu.. sama-sama jadi ketua dalam kelas.. bila dah siap buat analisis kehadiran, mesti akan dapat upah berger sebijik! selalu jugak merajuk sebab time bulan puasa tak dapat berbuka sama-sama..

ikwan
keluarlah dengan dia ke mana pun, kat tepi kedai bunga ke kedai cincin ke, orang akan tanya "adik beradik ek?".. orang takkan pernah cakap kami kapel..

mazran
partner masa buat gajet meja makan kat outdoor... sangat sabar even terpaksa berkumpulan dengan kami yang perempuan..

ali hanafiah
partner kayak masa outdoor.. sentiasa sapot even masa tu dah give up sebab tak boleh panjat balik masa kayak dah capsize..

afiffi
pasangan yana dalam gelora di hati sara.. slow and steady motto dia... rakan sepenyelia.. selalu buat lawak yang akan hilangkan rasa sedih dan gundah..

rizduan
cool macam en kadir.. ingat lagi dulu masa kecoh-kecoh gerko ping pong nak buat tshirt yang sangat tak lawa, dia dengan slumbernya kata "jomlah mask gerko takraw.. boleh jadi tekong"..

zulkifli
diam dia sukar diselami.. tapi cool biarpun diasak.. yana sangat kagum bila dia tak tidur malam buat gajet..

taufik
ini abg long! sangat supportive.. "biar kita sakit sekarang, jangan kita sakit masa kita dah kawen".. sampai bila2 yana akan ingat ayat ni..

shazwan
tempat rujukan di kala hati sangat gundah... kata-kata nasihat dia buatkan yana kembali muhasabah diri.. pernah jadi adik di bahu dia..

fairoz
abang muscle! dulu pernah gaduh dengan dia masa kat batu pahat, tapi dah baik.. pengalaman dia selalu dishare..keyakinan yang tinggi sukar ditandingi..

adila
pernah menangis di peluk dia.. pernah tersenyum bersamanya.. segalanya dikongsi bersama..tak terucap lagi dengan kata-kata

hidayah
WTP selalu sangat yana yang bawak.. lama hati dia menangis.. tapi dia terus tersenyum.. macam coach badminton dia...

afidah
kembar yang sangat serasi.. apa saja aktiviti kami buat sama-sama, praktikum sama-sama, hari last kursus KSSR, dia menangis bila saya menangis..

zam
perunding imej yana.. berjaya buatkan yana transform! berubah! sebelum nak dating pun sempat ke bilik zam belajar pakai shawl..

5 tahun setengah... kita bersama.. banyak kenangan yang terukir even kenangan itu buatkan kita mengalir air mata.. tapi terima kasih kerana hadir dalam hidup yana.. sampai mati korang akan tetap dalam hati yana.. yana mohon undur diri.. maaf atas segala salah dan silap.. hingga kita berjumpa lagi... yana sayang korang semua..



sekian~babai
I could not ask for more

7 comments:

Athalia Abdul Ghapar @ kawat berduri said...

bersabar la wahai hati... sob.. sob.. sob.. (ilang sorg lg kakak)

ReDPRiNCeSs said...

seday............hukhukhuk.....tapi aku pasti kiata sumer akan jumpa lagi....itupun harap2 xde yg wat2 x kenal...huhu

cryclown said...

aku tak de ke? hahaha..
opss..lupe..kite bru 4 thun..ngehngehengeh...

IllianaHidayah said...

Atha : sedih jugak...by the way thanx utk bebear yang comel tu...akak akan rindukan korang sume...

Red : sama2 doakan supaya persahabatan kita kekal sampai bila2...aku sygkan korang sume...

cryclown : aiyakkk...ko kan pakcik..anytime leh jumpe...ahahha..ye je kan...ape pun, aku syg ko jugak tau..

IllianaHidayah said...

Atha : sedih jugak...by the way thanx utk bebear yang comel tu...akak akan rindukan korang sume...

Red : sama2 doakan supaya persahabatan kita kekal sampai bila2...aku sygkan korang sume...

cryclown : aiyakkk...ko kan pakcik..anytime leh jumpe...ahahha..ye je kan...ape pun, aku syg ko jugak tau..

Cik Bucken said...

sibling?ala...xdapat payung emas la cmni..:(

p/s: dh dpt keje?org kt sne dh ttup kebun anggur dh..:p

IllianaHidayah said...

cik bucken : payung emas??? apakah????
belum ttp lagi la ladang anggur ni..so, skrg terpakselah jadi suri rumah sepenuh masa...hukhuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...