Thursday, October 14, 2010

You Again?

membelek iklan nuffnang yang dah lama tak belek.. and nampak Nuff Exclusive Screening ~ You Again.. huaaa... i ni dah la lama tak tengok wayang.. last tengok wayang bulan 7 dengan Mr.Illiana,, wahhh... baiknya..dah 3 bulan tak masuk wayang... wakakaka... so, mari try Nuff punya ni manalah tau ada rezeki boleh dapat tiket free kan? ehheheh....


do you have someone in your life whom you didnt really like when you're much younger???

YES! of coz i do! bila teringat balik rasa macam "wahhhh...tabahnya seorang illiana hidayah".. masa tu la...hehehe...

saya adalah student SJK(C), the one and only malay student yang ada dalam kelas tu.. so, masa mula-mula masuk sekolah cina, mestila rasa tak selesa.. budak-budak kelas pun tengok saya semacam je.. sampai ada yang tanya "kenapa u bungkus kepala u? tak panas ke?" dan saya hanya senyum and cakap "dah biasa.." takkan la nak bantai berhujah bab aurat lak kan.. mau terbeliak biji mata budak-budak tu. one day, masa rehat, as usual la, umi akan bekalkan saya nasik goreng, mee goreng, koew tiaw goreng dan lain-lain untuk saya makan time rehat. adalah sorang boy ni, dah lama sangat kot dengki ngan saya, time saya amik bekal saya nak duduk untuk bersantap, dia tarik kerusi saya ke belakang.. dann.... "gedebukkk!" jatuh! waaaaa!!! yela.. mestilah nangis kan.. tapi masa tu saya bukan nangis sebab sakit, tapi saya nangis sebab bekal saya abis tumpahh.... nak makan apa... perut dah la lapar....! hantu punya budak! padan muka kau sebab masa tu kau kena rotan dengan Cikgu Ung San San...yeay!

bila dah makin meningkat dewasa, saya masuk one of sekolah menengah di Alor Setar, masa ni saya budak nakal yang aktif masuk pertandingan. apa-apalah yang dianjurkan konfem saya manusia pertama yang akan daftar. one of the competition taht i took part is Pidato.. biasalah.. setelah menyedari bakat yang terpendam kann.. hehehe... saya ada pesaing dari senior yang tua setahun dari saya.. satu hari kami sama-sama masuk competition ni sebab cikgu nak cari calon wakil debat. saya memang sangat mengimpikan nak wakil sekolah ke luar dalam debat, so dengan semangat yang sangat membara, saya masuk and alhamdulillah.. i won 1st prize! dalam kepala sayan dah membayangkan yang saya akan masuk team debat sekolah.. tapi malangnya cikgu tak pilih saya, korang mesti dah boleh agak kan sape yang cikgu saya pilih? yes! senior tu la yang cikgu pilih.. sebabnya?? saya ni budak nakal.. okk finela maybe tak dak rezeki kan.. yang tak best tu bila ada lak yang berbisik "illiana hidayah tak dapat sebab dia peramah sangat.. cikgu takut nanti dia tengah training dok bergatai pulakkk" hoih! kau pernah makan kasut saiz 7 tak??? bila saya dah masuk form 4, saya pindah sekolah.. di sekolah baru, saya berjaya menempatkan diri sebagai best debater, best speaker di daerah saya.. hamekkk kau! kau ingat kau dah potong jalan aku, aku tak leh glamer jugak ke..???

bila dah melanjutkan pelajaran ke tahap yang lebih tinggi.. saya benci pada makhluk-makhluk tuhan yang kacau hidup saya even saya ni tak pernah nak cuit dia apatah lagi nak amik apa-apa yang pernah hadir dalam hidup dia..! kau nak balas dendam kat makhluk tuhan yang memusnahkan hidup kau, tapi kau target pada aku yang tak pernah ada kena mengena dalam hidup kau.. tak cantekkkk dah kann....??? tapi dah kau kelapaq dan kebuloqq sangat.. aku back off la....

dahhh... macam tula ceritanya..kalaulah diorang ni hadir lagi sekali dalam hidup saya entah apa la yang akan saya lakukan..belum fikir lagi.. sama ada nak bagi flying kiss atau apa-apa yang selayaknya mereka dapat..janganlah adik beradik, anak cucu saya nanti akan ada link dengan makhluk-makhluk tuhan yang saya ceritakan, tambah-tambah yang case no 3 ni..aminnn!

so..boleh tak bagi ticket free kat saya..??? nak dating tengok movie ni... hehehehe...

sekian~babai

i could not ask for more

2 comments:

ReDPRiNCeSs said...

gud luck yana...kalo menang tiket lebey bleh la pas kat aku ek...hehehe

IllianaHidayah said...

thanx elly...
ko pon leh join gak aaa...
ko kan nuffnangers gak,...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...