Thursday, October 14, 2010

Tak Dak Tajuk Yang Sesuai, Sebab Entry ni Sangat Tak Patut Aku Post

it hurts when you have been lied..
it hurts when you have been treated like a fool..
it hurts when you have to fight for your right..

penatkan bila kau kena fight untuk dapatkan balik hak kau? terang-terang tulis kat situ hak kau, nama kau, tapi kau kena fight gila bakbik punya untuk dapatkan balik, unfortunately.. kau tak dapat sepenuhnya jugak hak kau..

kenapa still ada individu yang nak build up condo mewah atas frozen ice ek? individu tu bodoh ke? even dia tau condo mewah dia akan tenggelam bila frozen ice tu terkena pancaran matahari yang terik? ke aku kena guna istilah lain untuk tunjukkan aku lebih sopan? ohh yes! careless mybe? or that individu is thinking out of box??

ok2..aku tengah cuba tahan diri daripada memaki tahap dewa.. sebab aku tau ramai yang akan ambush aku bila aku maki dalam blog kan..? one of them of coz la abah aku.. meuehhee...

i try hard to stand again..
i try hard to make a move..
i try hard to smile and laugh..

dan aku sangat bersyukur sebab DIA anugerahkan insan-insan yang berjaya pull me out from the darkness.. and i know HE still love me for giving me the chance to smile again and walk trough my path without the tears.. terima kasih Tuhan!
tak pernah putus asa untuk kembalikan senyum di wajahku..

tak putus asa dalam menghiburkan sekeping hatiku..

juga mereka yang tak lupa menghembuskan nafas semangat.. (tak cukup korum ni..)

dan insan yang terer autocad ini berjaya menawan frozen heart of mine..


tanpa pelukan di bahu umi, tangisan di sisi nini, iqa, ainil, haniza dan yang lain-lain
mybe tears drop is my best companion..

hari ni hari lahir iqa si kenit so, aku tak mau teruskan rosakkan hari lahir dia dengan entry makian aku.. even aku nak sangat maki, sumpah dan segala yang seangkatan dengannya.


to my dear sang kenit : happy birthday sayang..thanx for being a gud sister and fren for me.. may u always be blessed, i love u!


sakit di kepala makin rancak..hikmahnya adalah supaya aku nyenyak tido..


sekian~babai
I could not ask for more

5 comments:

cryclown said...

hehehe..kdg2..orangnya celik, tapi hatinya buta...
kdg2..matahari dah diatas, tapi dia masih meraba2..
kdg2..orangnya sengaja..untuk menguji kita...

:)

Miss Aizamia said...

ade gak selit gambar aku kire ok la.. hehe...
sabaq ye na.. dugaan tuhan tu..
nyway hepi besday gak kat iqa ;)

IllianaHidayah said...

cryclown : aku kesal sebab org tu masih nk ganggu hidup aku biarpun aku dah membebaskan dia dari lingkaran kehidupan aku..

aizamia : baiklah zam..yana masih bersabar sebab yana masih tak sebut nama di sini...kira yana masih igt tuhan untuk jaga aib orang...
nk tlg jwb bg pihak iqa la : sama2 k,zam...hehehhe

JANGANbingit said...

dear..thnks a lot.
hurm..
tears ..!
hurm..
kerinduan sungguh pada kamu..
thnks buat miss aizamia juge..

ya ALLAH..
ku pohon..
berilah ketenangan buat sahabt ku ini..
sungguh..
KAU mngetahui segala yg berlaku,,
berilah cahaya ketenangan buatnya..

yana..
saya syg kamu..
kuat.
dan terus kuat.

IllianaHidayah said...

janganbingit @ iqa : tq dear...u r one of the person who pulled me out from the darkness and sickness..and i very thanx to Allah coz HE sent me a person like u..may u always be blessed~ sayang kamu jugak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...