Saturday, October 23, 2010

Petua Bagi Hadiah Pada Girlfren Korang

i got dis kind of question in my inbox..
" cik illiana hidayah, nak tumpang tanya.. apa hadiah yang pompuan suka? i nak bagi kat gf i"

wahhhh...! nampaknya sedara ni percaya kat saya.. heheh.. sebab boleh tanya soalan macam ni.. erm.. memandangkan soalan tu pun acapkali ditanya oleh kawan-kawan lelaki saya yang lain, yang mana masing-masing pening nak cari hadiah untuk beloved gf kan, so i decided buat entry ni untuk you all.. heheh.. suka tak?

tapi sebelum tu, ini adalah pada pendapat saya je, and mungkin juga pendapat girls outside there who live in a simple life, yang boleh lepak kedai mamak, warung tepi jalan.. kalau gf you all tu kind of yang makan kat hotel 5 bintang, baiklah korang abaikan nasihat ini okk..??

actually tak susah nak belikan hadiah untuk gurl.. sebab bagi kami kaum hawa, kami mahukan sebuah kenangan yang indah dalam setiap pemberian.. biarpun hadiah tu tak mahal, tapi sentimental value yang terselit bersama hadiah tu yang akan dikenang sampai bila-bila.

teddy bear
teddy bear ni akan jadi pengganti korang bila korang tak de di sisi gf korang, bila dia rasa nak nangis ke ape ke, memang konfem teddy bear tu yang akan dipeluk untuk hilangkan segala rasa yang tersimpan dan terbuku di dada.
cincin
ni pulak akan lambangkan cinta korang kat gf korang.. biarlah kalau cincin tu korang dapat time main tikam-tikam kat kedai tepi jalan, kalau gf korang sarungkan ke jari dia, and dia muat nak pakai, memang dia akan pakai.. kalau tak pun dia akan jadikan loket rantai dia..

coklat
coklat ini adalah sejenis terapi sebenarnya, even ada yang kata makan coklat banyak boleh gemuk dan sebagainya.. (tapi badan saya tetap naik even dah kurang makan choc! apecer???), ada sesetengah gurl ni akan simpan wrapper choc yang dia dapat dari korang atau pun yang dia makan ngan korang.. so, bila dia rasa marah sangat ngan korang, and dia nampak wrapper tu, automatic dia akan terflash back balik kenangan dengan korang.. cara ini mungkin akan selamatkan hubungan korang yang tengah bergelora tu.. hehehe...

bunga
ahaaa... ni tak payah cakapla kan.. perempuan dan bunga memang sangat-sangat tak boleh dipisahkan.. even sekuntum saja bunga yang dia dapat, dia punya happy macam dapat bunga setaman.. heheh...

frame gambar bersama
ni pun sweet jugak, korang just need a little bit of creativity untuk hasilkan frame ni, lets say la kalau korang ni kapel sejak dari sekolah rendah lagi, cuba amik gambar korang yang lama-lama tu hasilkan frame.. waaa... sweeetttt okkk..

okk.. dahhh... cukup tak?
cukupla eh.. sebab bagi saya, kreativiti korang dalam nak surprisekan dia tu juga adalah pemangkin.. kalau korang bagi hadiah emas sejongkang, tapi tak pandai surprisekan pun tak guna juga kan..? ohh yess.. saya tak suka suggestkan benda-benda yang mahal-mahal
sebab saya rasa harga bukan faktor utama untuk mencipta sweet moment..
makan aiskrim sama-sama kat tepi pantai pun best gak kan?
so, kepada sedara yang bertanya, inilah jawapan dari saya.. sebab bagi saya sebuah perhubungan yang berkekalan adalah bermula dari sebuah keikhlasan dalam menerima pasangan seadanya.. sentiasalah berdoa supaya kalian akan diberikan persefahaman dan dicukupkan dengan segala kekurangan..

credit to google.com
(kreatif dalam surprisekan partner korang)


dan saya tatkala ini.... kalau dapat ini..

*

*

*

*

*

credit to google.com

dah cukup bagusss dah.... muahahhaa... yang sejuk... sedaaapppp! heheheh...

sekian~babai

I could not ask for more

2 comments:

dya ilham said...

heheheh.nak jugak le cenggini.

IllianaHidayah said...

dya ilham : nak macam ne ek? bukan k.yana nak bagi hadiah...hehehhe... k.yana bg tips dan petua jek...heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...