Sunday, October 10, 2010

Ni Luka Yang Nyata..

bila buat kerja bukan dari hati yang ikhlas..
bila buat kerja hanya melepaskan batuk di tangga..
bila buat kerja hanya untuk mendapatkan nama..
bila buat kerja hanya untuk event tertentu..

semua yang dihasilkan bersifat sementara..
semua yang dihasilkan amik nama nak siap..
semua yang dihasilkan tidak bermutu bila nama tak dijulang..
semua yang dihasilkan tidak kekal lama..

akibatnya..
prestasi tak dapat dikekalkan..
menyusahkan orang lain..
juga mencederakan orang lain..

oleh hal yang demikian..
buatlah kerja dengan penuh tanggungjawab..
jangan mencederakan orang lain..
atau bahasa kasar...
jangan bunuh nyawa orang yang bergelar pengikut!


~a part of injuries yang terjadi hasil daripada ketidaksempurnaan dalam menjalankan tugas!
sekian~babai
i could not ask for more

2 comments:

ReDPRiNCeSs said...

apa yg telah berlaku??? did i missed anything???

illianahidayah said...

aku injured jatuh kat blk tv yang cantik tapi banjir!
luka kat siku, jari kaki xleh nk bengkok..dgn skit blkg...tgn pun xleh nk lurus sgt...tkt lak klu ada yg patah2....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...