Friday, September 24, 2010

Happy Birthday Sayang~

tadi petang masa tengah merehatkan kepala hotak yang sarat dengan pelbagai isu dan hal ehwal temenggong, saya dikejutkan dengan mesej yang masuk dalam inbox handfone, bunyik macam ni "yesterday (22/09/10) birthday adik izzah, ingat tak wahai kakak dan abangku?"
Ya Allah!! terus melompat time saya dapat mesej ni dari adik saya.. dalam hati memang penuh dengan ayat-ayat kondem diri sendiri "apa pasal boleh lupa birthday adik izzah ni?" "kan dah ingat masa 20/09/10 tu, macam mana boleh time hari tu tak call adik izzah ni?" adesss!!!
then malam sikit saya dapat panggilan dari umi, sempatlah dengar
sang kenit ni bergelak ketawa..
special untuk sang kenit kakak :
happy birthday sayang..
jadi anak yang baik untuk umi dan abah tau..
jangan nakal-nakal..
make sure people will call u Dr.Izzah one day..
sayang adik selalu..

setahun dulu, pada 22 september 2009, saya melihat kesakitan umi untuk deliver adik izzah, saya melihat air mata abah tatkala menanti umi di luar dewan bedah.. tak sanggup melihat air mata kedua insan yang saya sayang, saya bergerak ke surau, mententeramkan hati sendiri, mendoakan kesejahteraan umi dan adik.. kerana tatkala itu saya tak mampu kehilangan umi.. dan kerana tatkala itu, saya juga tahu saya perlu kuat untuk berada di sisi abah.. akhirnya saya mendapat sang kenit yang comel ini.. takpalah kalau adik saya tak tau baca blog ni, one day dia akan tau yang saya sangat sayangkan dia..
ini adik saya : Nurul Izzah Kamarulzaman












selamat hari lahir my dearest izzah..
sekian~babai
I could not ask for more



5 comments:

sharifuddin N shakina said...

say hepi bday to her ok..:)

ReD PRiNCeSs said...

hepi besday izzah...comeynya izzah...da besar da ek...kak ellee ni x sempat nak jmpa izzah lagi...jangan nenakal tau...cian kak yana nanti...

illianahidayah said...

sharifuddin N shakina : thanx... yup..insyaallah...i will.. :)

Red : hehhee..comey mcm kakak dia x..?? hehehe... k.elle kalau nak jumpa adik izzah kenalah datang umah.. :)

ReD PRiNCeSs said...

izzah mintakla kakak bawak izzah jejalan ke perak...asyk jalan sekitar kedah je mesti izzah boringkan...

illianahidayah said...

Red : kena tunggu kakak kaya dulu la... kakak tengoh pokai skrg ni...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...