Tuesday, August 31, 2010

Kasi Push Up ~ Nak Lawan Dia

hey ya.. selamat hari kebangsaan yang ke 53 untuk semua rakyat Malaysia yang mempreview atau men"stalking" blog saya! semoga anugerah kemerdekaan ini akan dapat sama-sama dipertahankan hingga hujung nyawa kita..

okk.. saya bukan nak cerita pasal sambutan merdeka, tapi nak cerita pasal rakyat negara yang dah merdeka.. sound wierd? keep reading!

tadi around 10am, saya kat area salon and saya dapati ramai la customers kat salon tu and salon tu kepunyaan orang melayu.. dalam hati saya terdetik "alhamdulillah, ramai yang sudah pandai berbisness" then saya perhatikan workers kat situ pulak, 2 orang perempuan, 4 "perempuan celup".. guys.. do u get what i mean??? okk.. straight cakap mereka ialah lelaki lembut! bapok!
then lepas tu datang la pulak 2 orang customers perempuan, one of "pekerja perempuan" ni terus la salam and cium pipi.. (macam yang selalu tengok kat tv tu kannn).. disebabkan customers tengah ramai, so this 2 girls kena tunggu untuk didandan rambut..
girl : eh rambut kau dah panjang la.. cantik..
"pekerja perempuan" : mestila.. aku kan cantik...
girl : ape cite si S tu?
"pekerja perempuan" : muka dia dah lawa la.. rambut dah panjang, dah ade breast tau, jeles mak
girl : yeke dah ade breast??? (excited)
"pekerja perempuan" : iyee... aku nanti nak kasi "up" sikit la.. hehehe...


adessss!!!
saya yang perempuan original kat situ pun macam nak muntahhhh okkkk..
kau lelaki tapi kau nak push up breast kau nak bagi sama macam perempuan original, malah kadang-kadang yang kau push up tu lagi "mantoppppp" dari perempuan original.. ok, ada lagi 1 convesation :


taukeh salon : Lydia (nama samaran), nanti amik customers kul 3 bley?
"pekerja perempuan" : boleh aje.. saya kuat tau arini..
taukeh salon : kuat ek..? kau puasa ke tak ni..?
"pekerja perempuan" : eh kak.. belom kantoi lagi tau, bulan-bulan puasa ni, tak baik buaat jahat, dahla dosa menggunung tinggi dah..
taukeh salon : mana la tau kau "off" ke..
"pekerja perempuan" eh akak ni.. malu saya.. (tersipu-sipu)


helloooo!!!!
dah kau sedar kau banyak buat dosa, kau tukar kejantanan kau tu kenapa.... adess... tak paham sungguh la.. saya rasa lelaki selalu mewar-warkan yang mereka adalah golongan yang menghargai kecantikan wanita, tapi kenapa ada sesetengahnya nak jadi wanita???

~ apek & jehan dalam Nana Tanjung (credit to google.com) ~ ini gambar hiasan semata-mata

*masih terbayang "pekerja perempuan" yang conteng muka macam opera cina.. adesssss!
*merdekakah kita jika lelaki masih tergila-gila jadi perempuan, dan perempuan nak jadi lelaki??


sekian~babai
I could not ask for more

5 comments:

ReD PRiNCeSs said...

Masa dengar live tadi macam kurang faham sket...sekarang barula faham sepenuhnya...hehehe...macam2 ragam...

Cik Bucken said...

sgguh tak merdeka sangat.....
-__-"

cryclown said...

suke suke:P

illianahidayah said...

Red Princess : laaa...ko baru paham la ek? ish2...hahaha...

Cik Bucken ; iyaaa...sgt tak merdeka, bikin malu saja...

Cryclown : ape yang ko suke sgt ni..? ko jangan tergolong dalam manusia ni lak.. aku tak sanggup..hehehheh

cryclown said...

hahaha..nyampah i:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...