Wednesday, August 4, 2010

Contest Saya dan Baby

hollaa!!
kali ni, saya join contest lagi setelah kecundang dalam contest yang hijau aritu... waa... sedih2... tapi takpe.. tidak akan berputus asa.. so, contest ni dibuka dengan segala hormatnya oleh Cik Awynn , mari kita check terma dan syarat-syaratnya.. ~
  • korang yang nak join contest ni mestilah warganegara Malaysia, kalau korang dari seberang adalah tidak layak sama sekali okk...
  • mestilah menjadi followers blog Cik Awynn
  • mesti gambar anda dengan baby (baby bukanlah yang awek kau yang kau panggil baby tu ek.. bayi okkk)
  • sekeping je gambar dengan baby bagi memudahkan pencarian pemenang
  • buat satu entry simple pasal contest ni dan link kan kembali ke blog Cik Awynn
  • letakkan banner contest pada side bar korang, yang ni saya dah buat contoh, sila scroll side bar saya.. mueheheh...jangan lupa link ke blog penganjur
  • letakkan nama penuh, email dan link entry korang pada penganjur
  • tag lah at least 2 orang rakan blogger korang, lebih pun takpe..
so.. mudah kann???
inilah kisah saya dan baby izzah ~
lokasi : kafeteria atlet Sekolah Sukan Bandar Penawar, Johor
umi : kakak, how's your hockey game?
saya : tadi kalah, esok ada lagi 2 game, umi.. wish me luck ya..
umi : ok.. umi selalu doakan kejayaan anak-anak umi.. umi ada benda nak bagitau ni..
saya : ek? apa dia..?
umi : you'll get another siblings maybe around September
saya : ............. (speechless)
ni lah conversations saya dan umi masa dapat tau yang saya bakal dapat adik lagi dalam umur saya sudah mencecah 22 tahun!! tak boleh terima pun ada, risau pun ada sebab orang kata pregnant after 40years ni sangat bahaya, baby boleh dapat pelbagai penyakit..
habis saja tournamnet hoki saya, saya tak balik rumah dan tak roger langsung umi dalam kira-kira 2 minggu.. day by day, saya macam insaf pulak.. kan ke jodoh, maut rezeki semua di tangan Allah.. sapalah saya nak halang kalau dah ada rezeki kan.. then starting from the day, i started to make a move, selalu roger umi tanyakan kesihatan umi..
masa umi nak deliver pulak, menangis saya bila tengok kesakitan yang umi alami.. dalam hati saya siap doa "Ya Allah.. kau selamatkanlah umi aku terlebih dahulu, jangan Kau ambil umi dari aku".. lama jugak lah saya bertafakur dalam surau hospital sementara tunggu umi di labour room.. then.. Alhamdulillah.. keluarlah baby secomel ni, dan saya selaku kakak sulong, diberi penghormatan letak nama adik..
saya : Nurul Izzah Khairani la abah..
abah : panjang sangatlah kak.. Nurul Hafizah dahla..
saya : ala...xmau.. Nurul Izzah la eh..
abah : ok, Nurul Izzah
22 September ni genaplah umur si kenit ni 1 Tahun... syukur padaMu Tuhan, kehadiran Nurul Izzah sedikit sebanyak menceriakan hati umi dan abah saya yang sunyi.. sebab anak-anak lain semua dah besar dan dah mula melangkah keluar menyambung pelajaran.. doa saya pada adik izzah, jadilah anak yang solehah untuk umi dan abah di dunia dan di akhirat.. :)
and now, Nurul Illiana Hidayah with her cute little sister Nurul Izzah

*
*
*

~masa ni nak hantar adik ke rumah pengasuh.. sebab kakak dengan umi nak shopping!

so, insan yang bertuah ialah hot moms :


selamat berkontest!


sekian~babai
I could not ask for more

8 comments:

cryclown said...

umi: dah beso dah ank buah pakcik yer..
pakcik : a'ah..beso panjang dah..dah nak keje dah..
umi : tu la...
pakcik : ble lagi nak ade cucu? :)
umi : hehehe...

p/s,,jgn mare arr..hahahha..pakcik ko ni syg ank buah dier..nnt pakcik bg duit raye yer..kat izzah saje:P

Cik Awynn said...

yeay.. penyertaan diterima. good luck ye. raya nanti kita tengok sapa yang menang. :)

Illiana Hidayah said...

cryclown : yezzaaa... anak buah pon syg pakcik die...ehehehe... tapi cucu tu lambat lagik la weh...tgu pakcik bwk balik makcik dulu...
sila bg kat illiana sama okk..muehehhe....

cik awynn : thanx ya :)

Dewi's Artwork Station said...

wah...ade adik kecik :)

Pencacai Alim said...

xde baby..kna kahwin nih bru bleh try nasib... hakhak

zurazari said...

hehehehe... tq tag akak eh...
will join it=)

BTW, good luck to you=)

zurazari said...

tq dear=)

Illiana Hidayah said...

dewi's Artswork Station : hehehe....malu lak i...

Pencacai Alim : ni bukan baby saya.. ni baby umi saya...hahaha.

k.zura : u r welkem akak..tq! gud luck utk akak eh...letak gambar adam yg paling comel.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...