Wednesday, June 30, 2010

My Water Moments With Sony TX5

testing2... analizzamani..????
"ya saya?"
bagus! masih bernafas nampaknya diary elektronik kesayangan saya... muahaha... mintak maaf okey analizzamani kesayangan saya.. sibuk sikitla.. biasalah dah mula kelas kann.. idea banyak nak update, tapi banyak sangat yang mencemburui kita.. hehehe...

hari ni hari rabu, khamis, jumaat.. ada lagi 2 hari nak sampai weekand.. haha.. buruk kann perangai.. dah mula count down weekand.. bukan apa weekand syok! yang banyak keja, boleh berehat masa weekand, boleh dating ngan pasangan, boleh jenjalan and berpicnic ngan family.. and yesss.. cakap pasal picnic, teringat hujung tahun lepas........ ceritanya begini..

saya ngan adik bujang kena jadik tourist guide family yang tak pernah melancong kat Langkawi.. so saya ngan adik bujang pun bawak la pelancong2 ni.. and one of the place is telaga tujuh waterfall.. saya sangat teruja tengok kejernihan serta kesejukan air, sayangnya tak bawak baju nak salin.. jadi terkebil-kebil je la pandang adik bujang saya terjun dan melompat2 dalam air tu..

"kak.. amik gambaq fiq masa fiq dive okk.."
'ala...fiq ingat camera kak ni cyber-shot ka hapa..?"
'ala.. try la..."
'ok2...akak try..."
sekeping.. 2 keping... 3 keping...
masuk kali ke 4.. camera saya slip dari tangan saya..
waaaaaaaaaaaaa... and alhamdulillah sebab ada baju adik bujang saya kat situ.. and camera saya landing baik kat baju2 tu.. ya tuhan.. kalau tak dak baju2 tu.. pastinya camera saya akan berkecai dan wat dive masuk dalam waterfall join adik bujang saya berenang..

scaryyyyy!!!!
ni la hasil gambaq yang saya amik sebelum camera saya terhempas..


~ adik bujang kesayangan saya


~ dia kata nak carik harta karun

and seriesly.. kalaulah saya affordble untuk memiliki camera ini.. alangkah bagusnya........



yezzaaa... sony cyber-shot TX5..
mari saya ceritakan spec2 yang ada kat camera ni..

camera weight is just about 128g, skali dengan batery and memory stick pulak dalam 144g.. ringankann?? camera ni dicipta dengan kalis segala benda.. dust-proof yang boleh operate kat extreme tempreture, jugak merupakan water proof yang boleh tenggelam sedalam 10ft, and also shock proof from fall up to 5ft. so, kalau saya ada camera ni memang senang je la leh amik gambaq adik bujang saya masa tu and tak takut pun camera ni terhempas kann...
selain tu, camera ni pun boleh snap gambar yang cantik tanpa flash even kau kat tempat yang low lights.. hebat!! yang paling saya suka ialah camera ni berupaya merakam 10 gambar dalam masa 1 saat!! 1 saat okkk.. superb!!
and the others specs macam :
  • 4x optical zoom
  • 10.2 megapixel
  • battery capacity is 125mins

so..sangatla best.. kalau ada camera macam ni... really wish akan dapat 1 camera macam ni yang boleh diusung even dalam air.. mana la tau boleh dating dalam air je pasni kann..??? hahaha...

sekian~babai

I could not ask for more

4 comments:

cryclown said...

ala...ko masukkan jedlm air..dpt la kamera y ko idam2kan..hhaahha... nnt aku cite psl breathe right tu..

illianahidayah said...

byk la ko pny rendam air.. sape nk hulur $$$ kat aku nak beli camera semahal tu...
okes...nnt cite sal breath right tu.. aku nk tau...

jerung darat said...

hrp² kite same2 menang kamera tu ye. . .hehe. . .

illianahidayah said...

hehehe.. a'ah..moga kite same2 menang...nnt leh bergmbo byk2..hahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...