Monday, June 14, 2010

mahu ketawa??

saya terasa sangat tak best tatkala melihat "rakaman saat yang terhenti" itu.. ohhh.. apakah..? wahai illiana hidayah.. percayalah pada kejujuran serta keikhlasannya.....
okkkkk... mari hiburkan hati yang walang........

......................................................
Buku Paling Sedih

seorang suami hairan melihat isterinya menangis tersedu sedan, lalu suami bertanya..

suami : sayang.. kenapa ni..?
isteri : sedihlah bang.. baca buku tu tadi..
suami : buku apa yang sayang baca sampai sedih sangat ni..?
isteri : buku bank abangla.. tinggal RM2.00 baki duit abang bulan ni...
suami : biasala sayang.. tolak bil astro, bil air, bil elektrik, abang pun nyaris nak tertolak jugakk..
isteri : ................................



Bukan Romantik

seorang isteri berasa kecil hati dengan sikap suami setelah mereka berkahwin..

isteri : abang kenapa abang dah berubah sekarang?
suami : kenapa? berubah apanya sayang..?
isteri : yala.. dulu abang romantik, makan sepinggan, minum segelas, kongsi kereta..
suami : sayang.. dulu tu abang nak jimat la.. hantaran awak tinggi sangat...
isteri : .......................



Isteri Kantoi

sepasang lelaki dan wanita sedang duduk saling berhadapan di sebuah restoran. tiba2 lelaki tersebut dengan cepat menyusup masuk ke bawah meja. pelayan yang membawa pesanan terkejut lalu menegur :

pelayan : puan, suami puan di bawah meja..!
wanita : tidaklah.. tu ha... suami saya yang sedang melangkah masuk ke sini..
pelayan : ..................



Suami Sengal

isteri : abang! cuba abang tengok suami jiran sebelah tu, hari2 sebelum pergi kerja, dia akan peluk cium isteri dia dulu.. kan ke romantik macam tu, abang tak pernah pun buat macam tu?
suami : abang nak jugak buat macam tu... tapi...
isteri : tapi apa..???
suami : abang tak kenal la isteri dia tu, macam mana abang nak pergi peluk cium dia..nanti tunggu abang kenal dulu eh..
isteri : (sengal punya laki aku...!)



okesss... dah2..
sudah tak dak idea nak merapu...
tak kelakar! sebab mood saya bukan mood nak buat lawak!



sekian~babai
I could not ask for more

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...