Thursday, June 17, 2010

LOVE CAN TRANSFORM US IN WAYS THAT WE NEVER COULD IMAGINED

what does it mean for truly love another?
is that mean u care for him/ her more than u care for yourself ? or u can spending ur lifetime with him/her? or u wish to see him/her happy with his/her life?

nak sinopsis ke..? tak payahlah eh sebab novel ni dah ada dvd dah pun.. hehe... juz telling us about a guy John Tyree who is an army fallen in love with his dream's girl Savannah. Savannah vowing to wait for John while he finished his duty, but after he came back, everythings changed. "Yes, I'm married" Savannah said after John saw her wedding band glinting on her left finger. further info? baca la beb... hahahha...

believe me! it is really hard when you have to face the reality that your love one is belongs to the other person, and you have to blend into surrounding juz to see the real situastion of him/her... when you reflected those memories between you and him/her, you'll feel like it doesn't sound so far -fetched, but the reality is he/she is not yours, and by that time you'll also realized that you're still alone..

dahhh....kan saya sudah mencarut dan berfailsampah..! hahhaha... but seriesly! Dear John sangat meninggalkan impak yang mendalam kepada saya. not even the love story between a guy and lady, tapi turut terselit rasa kasih seorang bapa terhadap anak.. yang mana anak2 memang takkan mampu untuk mentafsirkannya.. dan sampai ke satu saat, anak akan merasakan bahawa bapa ialah seorang perancang masa depan yang hebat! (tibute to abah also.. sebab saya pun pernah blamed abah atas apa yang pernah berlaku ke atas kehidupan saya..and after all, i realized that he loves me much..is juz i dont realized it)

okk..kepada sesiapa yang bertanya tentang keseluruhan novel Dear John, komen saya, SANGAT BEST! tak rugi baca, ayat yang digunakan simple, mudah nak faham.. (kalau susah..matilah saya..sebab saya ni jenis bukan minat sangat nak ngadap novel omputih..terkejut umi saya bila dapat tau saya beli novel omputih.. beliau ingat RAM keluarkan novel baru... hehehe....), and sangat sedih + romantik..! pasni nak cari dvd pulak la nak tengok... and oh yes.. i have to add up my collections with Nicholas Sparks also.. hahaha.. tunggu elaun sem depan.. dan jangan risau, next year dah ada gaji tetap, setiap bulan pasti boleh membeli novel baru.. yezzaaa.. i'm waiting that moment..~lalallalalalala...

**lepas baca Dear John ni makin takut pulak saya kalau saya diterbangkan ke Sabah, balik2 dari Sabah, saya dapat pulak surat Dear Illiana.. ohhh!! tidakkkkk!!! gelap lagi sepurnama zaman saya lepas tu....
**rindu sudah berdozen2..!


sekian~babai
I could not ask for more

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...