Thursday, June 10, 2010

KUSERU SEMANGAT AGAR MERESAP..

kembali! petang yang indah...baru lepas melantak sepinggan laksa dan sekeping karipap berserta sirap~ sungguh indah saat2 berada di rumah... umpama syurga dunia.. tak mau balik jb, boleh tak..??? eehhe.... bila dah abes makan....~~

umi : cuba tengok ni, adik dok bergayut ngan umi ja.. tu macam mana umi nak menjahit??
saya : pasni kita antaq adik kat mak mak lang...(pengasuh adik..) hahhaha..
umi : kalau kita tu boleh jahit sikit2 kan senang, nak pakai baju apa pun boleh siap..
saya : la...kena lagi..! yana memang nk belajaq menjahit la ni...
umi : hmmm.... ya la tu....


paham tak situasi sekarang????
tolonglaaaaaa.... kenapa mood saya nk belajar menjahit tak pernah sampai ke taha paling maksimum? nak kata malas, taklah sangat even ada gak kadang2 rasa malas tu.. hehhee... dulu zaman2 baru nk belajar masak, taklah macam ni pun.. duduk kat dapur tu, berguru dengan sifu.. siap belajar masak dengan chef lagi kauuuu... hahhaha...

okk... jangan gelak banyak sangat.. masalah ini membebankan saya okkk... macam mana nak ada baju lawa2 kalau tak pandai menjahit? nak beli baju yang dah siap?? sekali dua kali boleh la... banyak2 kali.. kopakkkk la saya.. ingat gaji cikgu ni sebulan 20k ke..??? kalau dah banyak spend duit kat baju ( yang mana kalau jahit sendiri lebih jimat..), macam mana saya nak melayan nafsu2 saya yang lain? pantang nampak handbag nak beli, pantang nampak kasut, nak angkat, pantang nampak novel nak buat koleksi...yang paling penting, macam mana nak simpan duit nak kahwin???? eh..? hahahha.. normal la kan.. dah keja mesti nak kawen...~lalallalalallala....

oleh itu... wahai semangat belajar menjahit... datanglah... saya seru demi kebaikan masa hadapan saya.. datanglah meresap ke dalam diri saya supaya saya punya kekuatan untuk belajar menjahit dan seterusnya mampu memakai baju2 buatan sendiri.. ini bukan main2 okk.. ini betul2...

ohhh... i need encouragement~


~kenapalah saya ni tak born to be a gud tailor like umi?


p/s : kalau gaji cikgu mencecah 20k, hutang saya pasti setel kan?? bila nk setel hutang aku ni wehhhhhh???? aku bengang! ko bangang!




sekian~babai
I could not ask for more

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...