Saturday, June 19, 2010

i love u abah!

selamat hari bapa..
selamat hari bapa..
selamat hari bapa..
selamat hari bapa...
lagu ini ditujukan khas buat ayahanda tercinta En. Kamarulzaman bin Mohd Hassan. i love u abah..
abah saya garang..
abah saya tegas...
abah saya susah nak senyum..
tapi saya tau abah saya sayang saya..
abah saya tegas sebab nak saya berdisiplin..
abah saya garang sebab nak saya berjaya...
iyaaa... itulah abah saya.. dulu masa saya baru dilahirkan.. abes saja pantang, umi balik USM sambung belajar, saya duduk dengan abah.. abah yang uruskan semua keperluan saya.. sekolah saya, kerja sekolah saya, baju2 saya.. semua abah yang uruskan.. kalau tak dengaq cakap, memang makan rotanla jawabnya.... abah jugak yang ajaq saya baca muqaddam, baca quran.. lepas semayang jemaah dengan abah, kena baca muqaddam/quran dulu sampai masuk isyak.. lepas tu semayang isyak barulah p makan malam.. saya ingat lagi zaman2 masa saya lembap nak baca quran.. waaaa...sakitnya la kena cubit ngan abah...saya sangat geram ngan abah masa tu.. dalam hati saya nak cepat2 besaq supaya boleh p jauh dari abah.. bila saya dah berjauhan dengan abah.. saya rindu abah! sangat rindu nak bersembang dengan abah..
masa abah antaq saya ke maktab tahun 2005 dulu, dah angkat semua barang2 masuk hostel, saya nampak sendu di mata abah.. mungkin kali pertama saya sangat jauh dari abah.. "belajaq rajin2 kakak.. abah tak dak apa yang nak tinggal kat kakak... selagi abah mampu.. amik peluang belajaq elok2".. pelik! tatkala itu, saya langsung tak rasa heppy, patutnya saya heppy sebab saya dah jauh dari abah saya...
dan hingga kini... setiap kali saya balik dari jb.. abah akan tanya saya nak makan apa.. abah akan spend masa nak dengar celoteh2 atau pun rungutan saya.. dan in the end of conversation abah akan pujuk saya supaya sabar... sekarang abah saya asyik membayangkan saya akan posting di sik.. dah macam2 impian serta angan2 yang dipasang.. hhehe... adakah impian abah akan menjadi satu realiti? sama2 kita nantikan....
~ ini abah, umi dan uncle saya (adik umi saya..nak tau cita pasal umi saya.. len tahun saya cita)


Ya Allah...panjangkan usia abah, berikan abah kesihatan yang baik.. semoga abah dapat mencapai segala impian abah.. yana sayang abah!



*wish selamat hari bapa untuk bakal abah mertua bley tak..??? heeeeeeeee....



sekian~babai
I could not ask for more

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...