Sunday, June 27, 2010

CERITERA DARI JB~

hye ya!! sekali lagi.. back!
lokasi terkini ialah di bandaraya johor bahru.. sampai pagi tadi around 10a.m.
bus tu buat lawak sungguh la.. dah la sampai lambat.. selalu bus kalau tulis kat tiket 1030, around 1015 dah tercongok dah kat bus stand tu.. ni kul 11.00 malam baru sampai okkk... bikin panasss ja.. sian abah umi ngan adik izzah saya.. semalam kalau dah lambat sangat mau abah tinggai ja saya kat bus stand tu, sebab adik izzah tak selesa.. merapp si kenit tu... tak sukaaa okk kalau kena tinggai ngan abah before naik bus.. tapi semalam abah tak tinggai la.. abah macam biasa.. masukkan beg dalam bonet bus, tunggu anak dara nek bus, dapat seat, selesa and pakai sweater dulu (ni wajibb..) barulah abah balik ke kereta..
so..bus tu jalan dah agak lambat.. saya naik bus apa lagi.. lena la.. mesej dua tiga keping ngan boypren pastu sekian selamat malam la.. sedaq2 dah sampai kat slim river.. kesah pe saya dah sampai mana, sebab saya memang takkan pernah turun di mana2 perhentian selagi tak sampai ke destinasi.. dah abes driver mengeyangkan perut mereka, perjalanan pun diteruskan.. dah sampai kat mana ntah.. bus tu jalan dalam keadaan yang sangat uzur.. dah terasa macam naik kuda la pulakkk kan.. padahal bukan ada construction jalan pon kat situ.. zebra line jauh skali.. dalam hati dah wonder gilaaa pehal la bus ni.. janganlah buat lawak tengah2 tempat gelap macam ni.. dalam dok berdoa tu.. saya terlena.....
pastu bus tu stop kat yong peng.. makan lagi driver2 ni.. haish! bila driver nak memulakan perjalanan, dia terperasan yang tayar belakang bus pecah!!! "saya tak tau saya langgaq pa sampai tayar pecah".. ni sah pecah time bus tu jalan macam uzur dan semua penumpang seolah2 naik kuda nak pergi berperang... gilaaaa scary!! nasib baik selamat sampai ke jb.. oh ya.. saya naik bus macha mana ntah yang park kat situ gak.. kebetulan ada kosong, so saya pun cepat2 grabbed beg2 saya and melangkah naik ke bus macha tu.. macha pon macha la kan.. janji sampai jb..!
ok2.. dah2..nak sambung cita parcel chenta yang tergendala ari tu...
kan saya kata Mr.Illiana bagitau kata dia tak dan post parcel saya kann.. so, hari khamis tu saya pon loiiii (xsemangat..lemah!) ja la.. setelkan semua2 keja2 di umah.. tapi saya taklah sampai tak mengharap langsung.. cuma tak se"excited" sebelum ni.. tengah dok melayan perasaan sambil lipat kain, tiba2.. "pon2.."

posmen datang kauuu!!! nama dia apa saya tak tau.. tapi dia posmen paling muda di kawasan saya.. and orang panggil dia "pakya junior" hehehe.. selalu posmen datang terus ke side umah saya, tapi hari tu dia datang park depan umah.. means ada parcel la.. gelabahla nak menggapai segala mak nenek baju + tudung sebab masa tu tengah berpakaian seperti pakaian di umah.. so, saya cepat2 keluaq.. amik parcel..
yes! atas nama saya.. tapi sender ialah kawan saya yang nama Kerm.. pelik! cepat2 sain borang and dengan sopannya "terima kasih" hehe.. masuk la dalam umah.. sambil teliti parcel tu sebab atas nama saya kann.. tiba2 tengok no fone yang tertera kat receive tu bukan no fone saya, tapi no fone Mr. Illiana.. oleh itu sah!! parcel chenta sudah sampaiiii!!! yahooooooo!!!
and tarrraaaa.... ini dia...
*


*


*


Mr. and Ms Illiana sudah sampai!! credit to classmate saya merangkap kawan sekampung Mr. Illiana yang siapkan si patung ni dan poskan untuk saya.. tak lupa jugak kepada hunny bunny saya Mr.Illiana sebab selain daripada benda alah ni.. saya jugak dapat barangan kesayangan beliau.. muahahaha... dapat jugak!! yezzaaa.. suka2....


~hangpa 2 jangan nak berchenta overbroad mengalahkan tuan hangpa nohh...


sekian~babai
I could not ask for more




3 comments:

cik kerm said...

yeay!!! da dpt!!! hehe welcome dear!!!

illianahidayah said...

iyaaa... dah dapat! suka2.. hehhee

cryclown said...

huhuh..aku pun dpt gak..
4 jam 9 minit 27 saat..nnt aku post ape y aku dpt yer..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...