Tuesday, June 22, 2010

berblogging bersama si kenit~

hey ya! back again!

selasa! tadi ada pekan selasa which means macam pasar malam, tapi sebab diorang start menjual dari pagi selasa sampai ke tengah hari..so kiteorang panggil pekan selasa.. kalau pasar malam pulak hari isnin malam.. hehhe... teringat zaman2 sek kat depan umah ni dulu.. stay kat hostel even sek ngan umah jauhnye sepelaung cuma.. haiiipppp! bukan manja okkk... tapi dah peraturan kena duk asrama... so, saya yang menurut perintah ja la.. eh.. balik pada teringat tadi.. masa bulan posa kat asrama memang happening gilaaa.. nak keluaq outing tak boleh.. so, ketua warden akan bawak 2 3 orang budak untuk keluaq ke pekan beli juadah2 yang telah dipesan.. kau boleh bayang tak, 1 sekolah punya order disetelkan oleh 2 3 orang budak ni.. hehehe... tapi taklah semua skali yang order kann... saya tak termasuk la.. sebab saya akan amik order dari dewan makan.. sebab adik saya akan masuk dan hantar juadah berbuka.. ohh yess.. fakta yang terlupa.. zaman tu jugak, tender dewan makan dipegang oleh mak menakan saya.. hahaha.. kauuuu!! heaven tauuuuuu!! tak pecaya try la.. kau p masuk sekolah yang ada kaum kerabat kat situ... hehehe.. tp saya masuk sek tu xpakai kabel okk.. tak kesahla kabel tepon ke, kabel modem ke hape ke.. nak tengok slip ke..?? hahaha...

seterusnya kepala otak saya tengah wonder tahap dewa petala 87 sebab muka saya tengah macam "galakkkk" naik bintik2 merah!!! apa kena ngan muka nih..??? jerawat jenis hapa ni..??? macam mana nak setel..???? nak kata asyik bersidai tengah panass... tak pulakk.. sebab saya setiap kali bercuti memang terperapp je la kat umah... nak topup pon suh adik bujang yang keluaq topupkan.. teringin nk buat facial sebenarnya.. TAPI.. TAKUT! rata2 member saya yang dah buat facial, muka yang tak dak sangat jerawat, naik jerawat macam cendewan tumbuh lepas hujan.. pastu dah susah nak treat balik... ohhhhh!! saya tak mahu itu terjadi kepada saya.. umi saya kata tak payah buat facial guna chemical ni.. pakai traditional ja.... haish! trouble mable betul!

and last for today... saya sedih bila dengaq cita hunny buny saya yang tengah serabut.. okkk... wahai illiana.. sila bersyukur sebab anda bukan pekerja swasta seperti beliau.. dah nak abes kontrak keja lagi banyak pending jobs yang dilambakkan atas meja..! kalau saya mahu sewel 3/4 badan.. tapi saya sangat tabik dengan beliau, sebab beliau sangat tak cepat melatah seperti saya.. saya ni kalau dapat ja benda yang tak kena atau bahasa mudah melintang angin saya.. mahu saya terus menyirap... kau bayangkan macam bola tenis tu kau baling ke dinding, bola tenis tu mesti melantun balik kat kau dengan pantas kan? aha...macam tu la saya.. kalau saya kat tempat beliau mesti terduduk dah saya.. "balik nanti nak kena refresh otak utk adapt 1 1 kerja utk esok"... aduhaiii polosssnya la encik ni... and this the main reason why i cant being such as senstive towards him...hmmm... for those things that we both go through together, cant lying that i love him~ hope u always be blessed hun!



~ tak leh letak gambar close up lagi... belum sampai masa.. hehehhee....


dah... abes dah celoteh random saya..mahu standby nak solat pulakk...Dear Allah..hopefully we are meant to be together...forever!~



sekian~babai
I could not ask for more

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...