Sunday, June 20, 2010

again!

hey ya!! selamat hari ahad kesemuanya.. selamat berwiken untuk semua!
hari ni hari ahad! yes.. di sebelah kedah ni semua dah start sekolah.. termasuklah ma'am besaq dan kanak2 rebena juga si kenit izzah travolta.. dan saya? dok umah sensorang jadik suri rumah tangga sepenuhnya masa.. dah siap buat kerja umah, melangut depan lappy online! blogging! tu ja kerja anak dara abah...
6 days to go untuk kembali pulang ke jb dan fight untuk final semester! iyaaa... sudah tidak sabar mahu menghabiskan sisa2 kehidupan di jb yang penuh pancaroba.. saya tak suka pulang ke jb, tapi saya mesti pulang untuk setelkan apa yang patut di jb.. dan memandangkan saya akan jadi tourist guide di jb.. oleh itu saya sangat heppy! ~lalalllalala... ehhh!! perhatian kepada admin IPTI... sila masukkan elaun kami tepat pada masanya agar tidak tergendala segala mak nenek planning saya okkkkk! ohh yesss... lepas ni kena buat kira2 perbelanjaan bajet memandangkan saya tengah free and tak dak kerja...
cakap ja pasal bajet terus kepala otak saya terarah ke arah hutang piutang yang masih gagal dilangsaikan oleh pemiutang tegarrr.. dan secara spontan otak mula merangka carutan! ohh.. susahnya la kau nak setelkan hutang! kau tak rasa malu ke? eh.. memanglah kau takkan rasa malu sebab tak de orang tau yang kau tengah berhutang ngan aku kann.. kau kan di mata semua orang insan yang sangat hebat, gentlemen, memahami.. KONONNYA la kann.. kalau aku la kan di tempat kau konfem aku tebal muka. mana taknya, hasil yang aku dapat dari duit insan yang aku caci... ohh..mungkin kau takkan leh fikir benda tu sebab kau hanya fikirkan keseronokan je.. dalam hidup kau takleh ada masalah.. kau takleh involve dengan manusia yang ada masalah cam aku ni...
iyaaa... aku kedekut! memang untuk diri aku sendiri pon aku kedekut.. sebab aku banyak berfikir.. fikir macam mana nak buat simpanan, nak buat tabungan! aku pon ada life jugakk, nak jugak merasa joli katak tu macam mana kann.. tapi xla sampai aku boleh joli katak, tapi hutang orang takleh bayar.. ooppsss.. pembetulan! aku tak suka berhutang ngan orang! selama ni tak pernah pulak hujung2 sem aku takleh nak kuar tengok wayang, karoke, shopping, masuk saloon kan. kau tu yang tak tau merancang kewangan kau, hujung bulan nak beli "panadol" pon pau orang!
dah2..aku tengah kontrol diri aku daripada mencarut dengan carutan yang maha dasyat! aku memanglah bukan jenis sound orang direct atau bermulut pedas, tapi janganla sampai memaksa aku kann.. dont ever cross me okk.. kau ingat perempuan melayu terakhir macam aku ni tak de ego ke..? tunduk je pada semua kehendak kau?? silap banyak lah beb.. takpe2.. dah sampai time nanti kau stalk balik blog aku untuk tengok apa yang aku nak cakap lagi kat kau eh..
sekian~babai
I could not ask for more

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...